fbpx

Stoner háza is áldozatul esett az Aranyparton tomboló viharnak – képek

A kétszeres MotoGP-világbajnok Casey Stoner házát súlyosan megrongálta a karácsonyi vihar, amely Queensland államban pusztított.

A 2007-es (Ducati) és 2011-es (Repsol Honda) MotoGP-világbajnok személyes közösségi médiacsatornáin posztolt képeket a ciklon Upper Coomerában történt hatásairól.

„Nem vagyok benne biztos, hogy bárki is tudja, milyen veszélyes volt a ciklon tegnap este” ─ magyarázta Stoner. „A képek nem mutatják a károk valódi mértékét. Ha lenne valaki, aki segítő kezet tudna nyújtani ebben a helyzetben, az nagyon hasznos lenne. Tudom, hogy sok ember elvesztette az otthonát, így mindenképp segítségre van szükség ebben a térségben.”

Stoner elmondta, hogy szerencsés, mivel családja, felesége, Adriana és két lánya, Alessandra és Caleya biztonságban vannak, annak ellenére, hogy ingatlanja és háza hatalmas károkat szenvedett a viharban. A házaspár 2016-ban 2,7 millió ausztrál dollárért vásárolta a 46 ezer négyzetméteres ingatlant, amelyhez istállók is tartoznak a lovak számára, a felső-coomerai Kriedeman Roadon.

A kétszintes épületben egy házimozi, egy játékterem, egy színházi színpaddal ellátott szoba, egy temperált borospince, egy vendégpavilon, egy gondnoki lakás, egy edzőterem szaunával és egy 400 ezer ausztrál dolláros úszómedence található.

A vihar óriási pusztítást hagyott maga után. Queenslandben összesen egy ember vesztette életét, 130 000 otthonban szűnt meg az áramszolgáltatás, és több mint 985 villanyvezeték ment tönkre Queensland délkeleti részén.
A MotoGP visszavonult versenyzője elmondta, hogy családja nem tartozott a legsúlyosabban érintettek közé, míg a Gold Coast lakói minden érintett területen küzdenek a károkkal. Stonernek azonban egy napig áram nélkül kellett élnie.

Chris Hemsworth így kommentálta Stoner közösségi média bejegyzését: „Sajnálom tesó. Szóljatok, ha bármire szükségetek van.”

Stoner és az ausztrál színészsztár azért ismerik egymást, mert Hemsworth a Phillip Island-i pályától néhány kilométerre nőtt fel, és édesapjával és két testvérével rendszeresen részt vesz az Ausztrál GP-n, melyet Stoner zsinórban hatszor nyert meg.

James Hunt fia közölte, hogy Chris Hemsworth sz**ul játszotta apját a Rush-ban

Forrás :