fbpx

6 éve lebénult, most újra együléses versenyautót vezetett Robert Wickens!

Robert Wickens kanadai autóversenyző mondhatni történelmet írt, amikor a Formula E GEN3-as autójába pattant néhány tesztkör erejéig a Portland International Raceway-en.

A 35 éves versenyző, Wickens számára ez több volt, mint egy teszt. Egyfajta inspiráló visszatérés, hiszen a 2018-as balesete óta először vezetett együléses versenyautót.

A kanadai 2018-ban IndyCar versenyzőként a Pocono 500 mérföldes versenyen szenvedett súlyos baleset, melynek következtében lebénult. 2022-ben tért vissza a versenyzéshez, túraautó kategóriában. Most azonban egy Formula E teszt formájában már az együlésesekhez is visszatért.

„Fantasztikus lehetőség volt tegnap vezetni a GEN3-as autót” – mondta Wickens. „A Formula E egy olyan sorozat, amelyet már jó ideje szemmel tartok, de sosem tudtam, hogyan tudnék bekerülni a sorozatba. Hatalmas köszönet a Formula E-nek és a SPARK-nak a leleményességükért, és azért, hogy kifejlesztettek egy kézi vezérlőrendszert, amellyel vezethettem az autót Portlandben.”

„Csak néhány kör volt, de nagyon élveztem az élményt, és sokkal többre vágytam. Remélhetőleg ez a jövőben több lehetőséghez és esetleg egy újonc teszthez vezet. Azt hiszem, jelenleg ez lenne a célom, hogy a jövőben megpróbáljak bekerülni a Formula E rajtrácsára.”

A Formula E új, Gen3 Evo-ja elképesztően gyorsul – Couldhard fogja meghajtani!

Forrás :