fbpx

Azonnali hatállyal menesztette F2-es bajnokát a McLaren

Váratlan lépésre szánta el magát a McLaren az IndyCarban. A brit gárda ugyanis lecseréli a Formula 2 előző évi bajnokát, egy újoncra.

A Sauber akadémiájának egykori növendéke a francia Theo Pourchaire a formula versenyzés egyik legnagyobb tehetségének tartják. 20 éves korára már egy F3-as ezüstéremmel és egy F2-es bajnoki címmel rendelkezik, ezért sokan biztosra veszik a jövőben a helyét az F1-ben.

Ülést idénre nem szerzett, ráadásul az állandó versenyzés reménye is egy balszerencsés helyzet hozta el. A McLaren egyik, egész éves versenyzője az IndyCarban David Malukas sérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

A McLaren ezért a franciának szavaztak bizalmat egy hónappal ezelőtt, ám ez a kapcsolat nagyon hamar végetért, öt verseny után ugyanis megválltak, az összesen egy tizedik helyet szerző pilótától.

Helyére, egy többéves megállapodás keretében a 19 éves amerikai, Nola Siegel ülhet be, aki az IndyCar utánpótlás sorozatában volt harmadik tavaly.

„A stabilitás és a fenntartható növekedés egy kulcsfontosságú kérdés számunkra ebben a hosszútávú küldetésben. Először is szeretném megköszönni Theonak, hogy az elmúlt hetekben beugrott a hatos számú autóba. Most, hogy Nolan már rendelkezésre is áll, éltünk is ezzel a lehetőséggel, amely lehetőséget ad arra, hogy megalapozzuk a jövőt. Egy fiatal, tehetséges pilóta, aki már komoly tapasztalattal is rendelkezik. Izgatottan várjuk, hogy együtt folytathassuk a felfel vezető utat.” – nyilatkozta a váltásról a csapatfőnök Gavin Ward.

Pourchaire a sajtóhírek szerint igencsak zokon vette a menesztését, ugyanis a közösségi oldalára kiírt, majd utána törölt bejegyzése szerint rendkívül csalódott, hogy nem versenyezhet a legendás Laguna Secában sem.

A francia vélhetően a teljesítményével is okot adhatott a váltásra, ugyanis egy tizedik helyet leszámítva mindig a top10-en kívül végzett, az Indy500-ra pedig nem is tudta kvalifikálni magát egy baleset miatt.

Jamie Chadwick rajt-cél győzelmet aratott és történelmet írt az IndyCar előszobájában

Forrás :