fbpx

Rossit mindenhova elkíséri a 46-os szám, még Le Mans-ba is

A kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok, Valentino Rossi egyszer az életben szerette volna megtapasztalni a Le Mans-i 24 órás versenyt a volán mögött. Most eljött az ideje.

Különös egybeesés: a világhírű motoros legenda a Le Mans-i 24 órás történetének 46. motoros indulója.

Rossi, aki a belga WRT csapat színeiben második szezonjában indul, és egy BMW M4-est vezet, végre ezen a megmérettetésen is kipróbálhatja magát. Bár Rossi 2023-ban már az előkészítő futamokon is indult, 2024-ben lesz az első alkalom, hogy teljesíti a távot.

A Le Mans-i verseny nem lesz egy sétagalopp a számára- különösen a hatalmas konkurencia miatt. A rendkívül erős GT-versenyzői géposztályban a négy keréken már most is nagyon sikeres Rossi a kvalifikáción csak a 12. rajtkockát szerezte meg csapattársaival.

Le Mans-ban a sportág nagy része az Endurance-világbajnokság briliáns prototípusaira összpontosul. A széria GT-knek esélyük sincs a hiperautókkal és az LMP2 kategória autóival szemben. Ami azt jelenti: Valentino Rossi a Le Mans-i premiernek a szerény 51. helyről vág neki.

Michael Schumacher fia, Mick mellett, aki 2024-ben szintén Le Mans-ban debütál, a tavulliai motoros hős már a verseny előtt óriási tömegeket mozgatott meg. Rossit egyébként egy egész sereg hűséges társ kísérte el a franciaországi útjára a VR46 Akadémiáról, mindenekelőtt Rossi közeli bizalmasa, Albi Tebaldi is.

Schumacher elárulta, hogy a Le Mans-i debütálását segítette az F1 is

Forrás :