fbpx

Offroad programajánló: Irány Babod! 7 helyszín, 7 fesztivál!

A Babod Offroad Fesztivál több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye, ahol évről évre csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő biztosítja a sehol másutt e világon meg nem tapasztalható „babodélményt”.

Babod arról szól, hogy szabadjára engeded magadat, a fantáziádat és a lóerőidet, miközben elengeded a hétköznapokat és a gátlásaidat is. Babodhoz nem kell felöltöznöd és nem kell megmutatnod az új kütyüidet, de még csak terepjáró sem kell hozzá feltétlenül. Ha kocsi nélkül jössz, több mint ezer autó és több mint 200 ezer lóerő fog szórakoztatni, miközben megismered a babodi őrületet.

Az idei eseménysorozat már kedden elkezdődött az újdagonya felavatásával, azonban itt még koránt sincs vége. Még nem késtél el, ha programot keresel a hétvégre! Mutatjuk:

Super Spec 

Helyszín: A katlan

Idén különösen kanyargós speciál-szakasz vár benneteket. Az esélyegyenlőséget a számos különböző kategória biztosítja. Versenyezhetnek kicsik és nagyok szériától a protóig.  Ez az a kihívás, ahol a spec- kihozza mindenkiből a maximumot!

csütörtök, 15.00-18.00

Szabályok: A szalaggal kijelölt nyomvonalon,  a teljesítési szinteket határkarókkal (0-500) jelöljük meg. Tehát minél messzebb jutsz, annál kevesebb a hibapont.

Az idő csak a pontazonosság esetén számít.

További hibapontok: szalagszakítás és karódöntés  (45 ° alá) 25 hibapont
A karó és a szalag érintése nem számít

Kategóriák: Extrém, Profi (kicsi-nagy), Normál (kicsi-nagy), Quad és Side by side.

Húzóharc pálya

A húzógép és a libikóka mellett, az igazi kocsmahangulatot idén csocsó és kocsma szkander (profi és amatőr versenyzőkkel) erősíti! A Húzóharc pálya idén egy jó nagy adag habnak is helyet ad, ahol korlátlan játszótér várja az arra látogatókat. A pályát vízben.habban tartjuk, ahol játszóteret működtetünk. Akik nem autóval érkeznek, fürdőruhát és bátorságot hozzanak magukkal, ugyanis nekik is készülnek a vizes, habos, saras programok! A legnagyobb kihívás a vakon ugrálás, ahol bekötött szemmel kell a pályán, egyik szigetről a másikra ugrálni.

A látogatóknak, Unimog járatot indítanak amely 5-10 fővel indul rendszeresen körbe a fesztiválon!

A játékoknak kisebb nagyobb díjai is lesznek így készüljetek!

Foci EB meccsek

JÚNIUS 14. – PÉNTEK

21.00: Németország–Skócia / nyitó mérkőzés /

JÚNIUS 15. – SZOMBAT

15:00- Magyarország-Svájc

18:00- Spanyolország-Horvátország

21:00-Olaszország- Albánia

Samurai Kupa  

Helyszín: A katlan

Az évek óta nagyon népszerű kihívást, idén is sokan várják a Samurai, Vitara, Jimny tulajdonosok. A teljesen gyári gépektől a nyomokban Suzuki típus tartalmazó protó vasakig minden kategóriában rajthoz lehet állni. A különböző nehézségű feladatokkal teletűzdelt pályán az ügyesség és felkészültség mellett a jól megválasztott tempó is fontos, hiszen ez a versenyszám időre megy. Ám itt a legfontosabb, hogy a Samurai Törzs része vagy.

csütörtök: 15:00-18:00

péntek: 15:00-18:00

Éjszakai Trophy

START: A katlan fölötti tisztás

Éjszakai, itineres tájékozódási verseny. Keresed a pontokat a sötét erdőben, így nem csak a terepre kell figyelned, hanem az elrejtett Kp-kra is. Toll és méterszámláló legyen nálatok!
Navigátorod az útvonal leírást és a méterszámlálót figyeli, a sofőr feladata, hogy koncentráltan tekingessen minden irányba, mig megérkezel az állomások hoz ahol speciálszakaszok és teljesítmény kontrollpontok teszik probára a terepjárót.

Szabályok: Pontozás: KP pontok kihagyása : 100 pont, a KP-k csak a megfelelő sorrendben bepecsételve / beírva érvényesek – Speciál szakaszra vonatkozó szabályok: o Pontozás: Nem teljesítés (próbálkozás nélkül ) 2000 pont Pálya elhagyása szalagtépés – 100 pont – a pálya folytatható szalagrögzítő karó 45 foknál nagyobb döntése, törése, talppontján való áthaladása – 100 pont – a pálya folytatható ha az autó teljes terjedelmével elhagyja a pályát a szakasznak vége, az addig teljesített szakasz kerül értékelésre a szalagot kézzel érinteni, „kijjebb” húzni tilos, ellenkező esetben a szakasznak vége Nehézségi fokozat pontjai értelmezésszerűen a táblás karókon találhatók (1000,800,600,400,200, pont), melyek vonalán legalább egyszer úgy kell előre áthaladni, hogy a pontot jelző karó a jármű bal oldalán legyen! Golyós karóknál ha van ilyen, a golyó leverése 50 pont, karó döntése 100 pont A speciálban a tovább haladás próbálkozása háromszor történhet A speciál szintideje 15 perc, az idő lejártakor a szakasz tovább nem folytatható, az addig elért pontok kerülnek beírásra. Ha a speciál szakaszt nem sikerül teljes egészében teljesíteni, úgy minden esetben az adott hibapont mellé a max. idő (15 perc) kerül beírásra A speciálban a navigátor segíthet, irányíthat, közvetve tarthatja az autót (hevederrel, kötéllel, stb.), A speciálban használható a csörlő, 100 pont kötésenként! A speciálban a bukósisak és a biztonsági öv használata minden kategóriában kötelező A speciál teljesítése alatt a sofőr nem szállhat ki, ill. nem kapcsolhatja ki a biztonsági övét, és nem veheti le a bukósisakját, ellenkező esetben az adott helyen vége a szakasznak, az addig elért pontok kerülnek beírásra. A speciál teljesítése mért idő, ami pontegyenlőség esetén beleszámít a pontozásba A NORMÁL kategóriában, ha a pályabíró úgy ítéli meg, hogy a baleset veszély elkerülése érdekében külső segítséget rendelhet el a biztonságos továbbhaladás érdekében, úgy ezt elrendelheti és a versenyzőt 100 ponttal „jutalmazza” (ezt többnyire, azoknál az autóknál alkalmazzuk, akiknek nincs bukócsövük). Az extreme és profi kategóriában csak abban az esetben, ha a versenyző kéri ezt, ez után a szakasz tovább nem folytatható A Navigátor megkeresi a főpályabírót, akinél leadja a menetlevelet. Ha nem adja le úgy a versenyző értékelhetetlen.

csütörtök: 21.00-02.00

péntek: 20.00-02.00

Vakvezetés

avagy mennyire bízol a navigátorodban?! Helyszín: A katlan Megvan a feltétlen bizalom közted és a navigátor között? Végig tudsz menni a pályán, bekötött szemmel, csupán az instrukciókat hallva? MOST KIDERÜL! Menj végig a pályán, teljesíts néhány feladatot bekötött szemmel és legyen a tiétek a legjobb eredmény!

szerda: 15.00-17.00

Quad Kaland 

Helyszín: A kalandpark

Quadosok figyelem, most csak a tiétek a főszerep! Szalagos pályarendszer, vegyesen gyors és technikás szakaszokkal több kategóriában. Ki lesz a legjobb a kategóriájában?

péntek: 15.00-17.00

Szabályok: Ebben a versenyszámban csak quadok indulhatnak. A szalaggal kijelölt nyomvonalon kell végig haladnod, vegyesen ügyességi és gyorsasági szakaszokkal.

A pályát kétszer kell teljesítened egymás után és az idődet mérjük.  A mérés előtt, van lehetőség 1 méretlen kört menni (pályabejárás).
A bukósisak használata kötelező.

Kategóriák:   2×4,  4×4,

Csörlőzési verseny

Helyszín: A Katlan Elektromos vagy kardán? Kevlár vagy drót? Nézzük, melyik lesz a leghatékonyabb a legdurvább falakon?! A versenyszámban megmérettetik, ki tudja a legmesszebb csörlőznie magát és autóját! Próbára fel, kalandorok!

csütörtök: 10.00-12.00

Kerék gurító verseny

Helyszín: Kalandpark

Autóval, gyalog, kézzel-lábbal, mindenhogy is, a lényeg, hogy a kerék célba érjen!

péntek: 18.00-20.00.

Jeep Kupa 

Helyszín: A katlan

Az egyik legnépszerűbb márka a Jepp, rengeteget látunk a fesztiválon. Wrangler, Cherokee és persze a Grand.  A márkafanatikusok külön mérhetik össze gépeik felkészültségét. Széria és külön a kevésbé átalakított és a komolyan megépített kategóriák lesznek, sőt, a spéci vasak számára protó is. Ezekben a kategóriákban mutathatják meg a tudásukat az autók és sofőrök. A rövid és a hossz változatok más-más pályát kapnak a karcmentestől az extrém kihívásig minden jeep-es talál játszóteret..

péntek: 10.00-15.00

Falmászás és  felfutó verseny 

Helyszín: A katlan

Ismét megújul a nagy fal, lehet próbálkozni, lóerő és technika egy helyen! A siratófalak minden évben újabb és újabb kihívásokat állítanak az fesztiválozók elé. A teljesen utcai terepjáróktól az egyedi építésű csoda vasakig minden kategóriára lett szabva feljáró. A hódítók két versenyszámban is bizonyíthatják rátermettségüket!

Szabályok: A pályán csak bukócsővel ellátott , kívül vagy belül csövezett jármű indulhat! Biztonsági öv, bukósisak KÖTELEZŐ! Pályán indulása előtt a pálya bíró átnézi az autót, biztonsági öv szakszerű rögzítését, akkumulátor elhelyezését és rögzítését (javasolt áramtalanító beszerelése),bukócső szakszerű kialakítását! Pálya bíró indítja a futamot síp szóra! Ha a pálya bíró úgy ítéli meg, hogy az autó ön erejéből nem tud tovább haladni és az a pálya kárára mehet akkor a pálya bíró kürt jelzésére a versenyzőnek meg kell állnia! Az autó biztonságos pályáról kijutásához szakszerű járművet biztosítunk! Kiszalagozott, azaz a pálya területén belül a pálya bírón és annak segédein kívül senki nem tartózkodhat!!! Amint valaki ezt a szabályt megszegi szüneteltetjük a futamot amíg nem lessz üres a pálya!! NAGYON FONTOS: esetleg borulás esetén amíg az autó mozdulatlanná nem válik senki nem lephet be szalagon belül, és a pálya bíró és annak segédeit nem akadályozhatják (tűz oltás, sofőr kiszabadítása) A pályát 4 részre osztjuk fel, ami bizonyos hiba pontokkal jár! 0-ás kapu: Rajt, a rajtnál az autó első lökhárítója nem lépheti át a kapu vonalát! 25-50-75-ös kapuk:a kapun át haladt járműnek a hátsó lökhárítója el kell hagynia a kapu vonalát, úgy tekintjük sikeres szakasznak! 100pont: hiba pont mentesen teljesítette a pályát, a teljesített járművek közt a legrövidebb időt futott járművet nézzük!

szombat: 10.00-13.00 

Szuper kupa

Helyszín: A katlan

A fesztivál legkedveltebb versenyszáma, amit néző és versenyző egyformán szeret. A katlan közepén, a dombokon és vizesárkon keresztül, extra hosszú pályán mutathatják be tudásukat a résztvevők ebben a rendkívül látványos versenyszámban. Indulhatnak rajta autók, quadok és side by side-ok is, megmutatva, milyen sokszínű is Babod!

szombat: 14.00-17.00

Szabályok: A szalaggal kijelölt nyomvonalon  kell végigmenned, a leggyorsabban.

Itt az idő dönti el a helyezéseket.

Szalagszakítás és/vagy  karódöntés  (45 ° alá) esetén a versenyző kiesik a versenyszámból.
A karó és a szalag érintése nem számít

Kategóriák: Extrém, Profi (kicsi-nagy), Normál (kicsi-nagy), Quad és Side by side.

Traktor/kamion húzás 

Helyszín: A katlan

Olyan igazi, „fogd meg a söröm” játék. Kihívásos verseny, ahol valóban eldől, hogy sikerült-e rendesen összerakni a gépeket. Mert itt remegni fog a terepjárók minden porcikája. Az igazán nagyvasak is részt vesznek a kihívásban! Mérkőzz meg valakivel, hogy kiderüljön, ki az erősebb!

vasárnap: 13.00-15.00

Sárgyorsulás

Helyszín: A katlan

Sokan azt mondják, hogy ez az a versenyszám, amire a legtöbben építik a gépeket. Erős motor jó hajtáslánc és lehető legkönnyebb kasztni. Egy biztos, hogy népszerű program. Lássuk, ki lesz a gyorsabb a saras egyenesben?  A pálya adott, sár lesz, már csak a kihívók hiányoznak!

vasárnap: 10.00-12.00

“Terep Trón”  vándorkupa 

A legnagyobb király!

Az a versenyző lesz, aki az Éjszakai trophy (legalább az egyik), a Szuper speciál, a Felfutó, és a Szuperkupa versenyszámok összesítésében, a legjobb eredményt éri el!

Eredményhirdetés
 • szombat: 19.00-20.00
 • vasárnap: 15.00-16.00
Meglepetés programok!

Kedden, szerdán és csütörtökön meglepetés programokkal készülünk nektek!
Addig is elárulhatjuk, hogy a buli, ÁLLATI lesz!

RC

Helyszín: A kalandpark

A  off-road modell autók idén is  bemutatkoznak a fesztiválon, nagyobb helyszínen, lehetőséget adva a látogatóknak, hogy megcsodálják és kipróbálják ezeket a csodákat.

RC triál versenyen a versenyzők egy előre kitűzött, nehéz, akadályokkal teli pályán vezetik végig a jellemzően 1:10 méretarányú terepjárókat. A verseny során kerülni kell az elakadást, a borulást és a karók kidöntését is.

Péntek  12.00-13.00: délelőtt  gyakorlás , az érdeklődő gyermekek autóztatása

14.00-15.00: előfutam.

Szombaton: 10.00-   RC Buggy verseny

13.00-15.00:   RC Triál  Versenyek

Eredményhirdetés ,kupák átadása.

A futamok között a gyerekek kipróbálhatják az autókat.

Kalandpark
 • A kalandparkban egész héten van lehetőség a gyakorlásra, az off-road élmény megismerése azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat vagy csak fejleszteni tudásukat a terepen.

Vannak mélyebb és vannak vizesebb  gödrök, van, ahol az autót rézsűn kell vezetni és van, ahol kígyózva kell feljutni a falon.  Kiépítésre került egy nyolcas drift pálya és egy triál sarok, továbbá játékos terepelemekt helyeztünk el a pályán, amikkel meg kell bírkóznia az oda látogatóknak.

 • A kalandparkba kihelyezésre került egy kivetítő is, ahol a foci szerelmesei nyomonkövethetik a meccseket, együtt szurkolva a csapatoknak!
 • A gyerekeket ugráló vár és megőrző várja a hétvégén.
 • Esténként tábortűz és disco adja majd a hangulatot a terepezőknek.
POLARIS Aréna– Speed Park
 • Csütörtök-Péntek-Szombat: 10.00-12.00 quad és side by side edző futamok
 • 12.00-15.00 autók versenye minden kategóriában
 • 15.00-18.00 quad és Side dy side gyorsasági és sprint minden kategóriában korosztályonként
 • Vasárnap: short track verseny
Egész héten
 • Óriás dagonya – korlátlan sarazással!
 • Buli 4 helyszínen kifulladásig (Katlan Disco, Bulisátor, Húzóharc, Kalandpark)
 • Off Road vásár, szakmai kiállítókkal és ajándék shoppal
 • Kalandpark:  

Óriás LED fal-FOCI EB és más látványos programok

Gyerekjátszó-gyerekvigyázó, légvár, gyermek quad

Off Road Chill zóna

SUV és PICK-UP tanpályák

Kutya itató és pihenőhely

VIP terasz

RC modellautó pályák (trial, scale és buggy kaegóriában

 • Off-road játszótér Amerikai stílusban a HúzóHarc pályáknál, NEM csak terepjárósoknak (kötélhúzás, libikóka, hason csúszó pálya, Húzógép/erőgép)
 • Autómosó
 • Katlan élmény megújult siratófalakkal és kisdagonyával
Állati pontkereső

(Figyeld a facebook eseményt, és találd meg a babodi állatokat!) 
Kedd, Szerda, Csütörtök: 10.00-11.00

Dagonya Nyitó. Jussatok át (vagy a legmesszebb) a pályán és vegyétek át jutalmatokat, egy Babod pezsgőt! ( helyszín: dagonya).

 Kedd: 15.00-17.00

Siratófal avató

Helyszín: A katlan Csak a legbátrabbaknak! 


Szerda: 13.00-15.00 –

Vakvezetés

avagy mennyire bízol a navigátorodban?!


Helyszín: A katlan

Szerda: 15.00-17.00 –

Csütörtökön Találkozzunk a katlanban, egy őrületes bulira!

20.00-

Kerék gurító verseny

Helyszín: A kalandpark Péntek: 17.00-19.00 –

Tolató verseny


Helyszín: A kalandpark Szombat: 17.00-18.00

EREDMÉNYHIRDETÉS Szombat: 19.00- Vasárnap: 15.00-

Jegyek és további információk a babod.hu-n!

Forrás :