fbpx

Jamie Chadwick rajt-cél győzelmet aratott és történelmet írt az IndyCar előszobájában

Jamie Chadwick lett az első nő, aki 2010 óta INDY NXT (korábban Indy Lights) by Firestone futamot nyert – és mindössze a harmadik női versenyző, aki az IndyCar fejlesztési sorozatában győzni tudott. Chadwick a Road America pályán győzedelmeskedett.

Mind a 20 körben vezetett, miután a pole-ból indult, és ezzel az első női győztes lett Pippa Mann óta, aki 2010 szeptemberében, a Kentucky Speedwayen győzött. Ana Beatriz a másik női győztes a sorozatban, aki 2008-ban és 2009-ben aratott győzelmet. Chadwick az első nő, aki közúti vagy utcai pályán nyert INDY NXT-futamot, mivel Beatriz és Mann oválokon nyertek.

„Őszintén szólva, egy kicsit elérzékenyültem” – mondta Chadwick. „Hihetetlen autónk van idén, de egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni (eddig). Annyira boldog vagyok, hogy itt tartunk.”

Chadwick 0,8203 másodperces előnnyel nyert andrettis csapattársa Louis Foster, valaminr az éllovas Jacob Abel előtt.

„Hatalmas gratuláció Jamie-nek” – mondta Foster. „Csodálatos munkát végzett. Ő volt az a nő, akit meg kellett verni ezen a hétvégén. Nagyon, nagyon gyors volt. Több, mint boldog vagyok a csapat miatt. Egy-kettő, ennél többet nem is lehet kívánni.”

Chadwick lett egyúttal az első nő, aki az INDY NXT by Firestone történetében megszerezte a pole-t egy közúti vagy utcai pályán, és ezt a helyet a versenyen nem is adta át senkinek.

„A piros zászlóval a végén úgy éreztem, hogy ‘haladjunk már!’” – mondta Chadwick. „Egy kicsit kezdtük rosszul állni gumikkal. Szóval tudtam, hogy agresszívnak kell lennem. Tudtam, hogy nekik (Foster és Abel) a bajnokság miatt kell aggódniuk, és nekem csak le kellett szegnem a fejem. Nagyon akartam ma nyerni.”

Chadwick korábban a W Series női bajnokság fennállásának mindhárom szezonjában bajnok lett. Jelenleg az F1-es Williams csapat versenyzőakadémiájának tagja és az F1 Academyben versenyző Lia Blockot segíti.

Chadwick: Amerikában nyugodtabban, politikamentesen lehet versenyezni

Forrás :