fbpx

A McLaren versenyzője halálos fenyegetést kapott, a csapatok ezt nem tűrik

A Formula 2 regnáló bajnoka, Théo Pourchaire idén az IndyCarban versenyez a McLarennel. A detroiti verseny után azonban gyalázkodás tárgyává vált, és még életveszélyes fenyegetést is kapott.

Az újraindítást követő 3-as kanyarban a 20 éves versenyző összeért Agustín Canapino autójával. Az ok az volt, hogy a Pourchaire, mint a legtöbben, a gumihőrméséklette küzdött.

Mindkét versenyző célba ért végül, ám csak a 10. (Pourchaire) és 12. (Canapino) helyen. A versenyt követően Pourchaire sértő üzeneteket kapott, azért a Juncos Hollinger Racing és az Arrow McLaren közös nyilatkozatot tett.

„Az elmúlt 24 óra sajnos éles emlékeztetőül szolgált csapatainknak arra, hogy az online interakciókban szükség van a tiszteletre és az udvariasságra” – áll a közleményben.

„A közösségi média lehetővé teszi számunkra, hogy világszerte kapcsolatba lépjünk rajongóinkkal, de fontos, hogy tiszteletteljes és biztonságos környezetben teremtsünk kapcsolatot egymással.”

„Nem toleráljuk a bántalmazás vagy diszkrimináció semmilyen formáját, és az ilyen akciókban részt vevőket nem látjuk szívesen online közösségünkben, és tiltjuk őket.”

„Az NTT INDYCAR SERIES dinamikus akciót kínál a versenypályán és hihetetlen hozzáférést a rajongók számára, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a kormány mögött, a boxfal mögött vagy a monitor előtt mindannyian emberek vagyunk.”

„Létfontosságú, hogy közösen megőrizzük a biztonságos és barátságos közösséget minden érintett számára.”

A JHR ezt követően saját közleményt is kaidott amelyben megerősítette, hogy „együtt dolgozunk az érintettekkel, hogy azonosítsuk a felelősöket, és a szabályzat megsértőit kizárjuk a Juncos Hollinger Racing közösségéből”.

Pourchaire, aki a sérült David Malukas helyett váltott az IndyCarra, saját közösségi média-fiókján tett közzé egy üzenetet, amelyben arra szólította fel a rajongókat, hogy fontolják meg a tetteiket.

„Szomorú vagyok, hogy az elmúlt 24 órában ennyi gyűlöletet és halálos fenyegetést kaptam egy ilyen apró incidens miatt a detroiti versenyen” – írta a francia.

„Remélem, az emberek megértik, hogy mindannyian emberek vagyunk és hibázhatunk. De az nem normális, hogy az embereket online gyalázzák.”

„Kérlek, legyetek kedvesek egymással.”

Mindez az után történt, hogy az IndyCar 2023-ban saját nyilatkozatot adott ki, amelyben felszólította a közönséget a „tiszteletlen és helytelen online bántalmazás” megszüntetésére a long beach-i versenyt követően, amikor Canapino akkori csapattársa, Callum Ilott felfedte, hogy halálos fenyegetéseket kapott argentin rajongóktól.

Forrás :