fbpx

Defekt vetett véget Válint Bence remeklésének a Balaton Park Circuiten

Remek időt, kiváló hangulatot, kiélezett versenyeket és egy magyar szempontból kellemetlen defektet hozott a Ferrari Challenge utolsó napja a Balaton Parkban. A több mint ezer néző előtt versenyző Válint Bence ugyan kategóriájában csak az ötödik lett, de így is megőrizte első helyét az összetett pontversenyben.

Napsütésre ébredt a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe mezőnye a Balaton Park Circuiten. Mivel szombaton többször leszakadt az ég, a csapattagok gondterhelten vizsgálták az eget, de ezúttal az eső nem tette tiszteletét a pályán. Ismét a Coppa Shell amatőr szériájának időmérőjével indult a nap, melyet a szombati versenyén óriásit hibázó – majd kieső – görög Zoisz Szkrimpiasz nyert meg. A Ferrari Challenge királykategóriájának kvalifikációja következett ezután, melyben a 19 éves magyar versenyző, Válint Bence is indult. A pole pozíciót az osztrák Philipp Baron szerezte meg, aki a bajnoki pontversenyben Válint mögött a második helyen állt ekkor, kilenc pont hátrányban. A Ferrari Budapest – Rossocorsa magyar pilótája a negyedik rajtkockát szerezte meg az időmérőn.

Délután a futamok következtek, elsőként a Coppa Shell mezőnye szállította az izgalmakat. Az amatőr pilóták futamán vérbeli kerék a kerék elleni versenyzést láthatott a Balaton Parkba látogató több mint ezer néző. A futamon Zoisz Szkrimpiasz rajt-cél győzelmet aratott, de talán a hétvége legnagyobb balesete is ezen a futamon történt, amikor Andreas König egy féktávon az egyik kerekével letért a pályáról, majd nagy sebességgel sodródott a TecPro falba. Az ijesztő balesetben szerencsére Könignek semmi baja nem lett, a fal elnyelte az ütést.

A délután csúcspontja ismét a Trofeo Pirelli versenye volt, amikor Válint Bence neve elhangzott a pálya hangszóróiból, a népes helyszíni nézőközönség nagy üdvrivalgással biztatta a 19 éves fiatalt. A negyedik helyről rajtoló Válint már az első kör végére javított egy pozíciót, miközben az egész hétvégén remeklő Giacomo Altoé átvette a vezetést. Egy darabig Válint tartotta a lépést a második helyen autózóval, majd körről körre lassult a tempója. A fiatal pilóta végül a bokszba hajtott, ahol a Ferrari Budapest – Rossocorsa csapata lecserélte a jobb első kerekét, majd visszaengedte a pályára, ám egy 30 perces versenyen ez egy tőrdöféssel ér fel, kategóriájában csak az ötödik helyen ért célba. „Nem titkolom, óriási csalódás, hogy a szombati harmadik hely után a versenyhétvége második napján nem sikerült dobogóra állnom” – nyilatkozta csalódottan Válint Bence a futam után.

A bajnoki pontversenyben azonban megőrizte vezető pozícióját 46 ponttal. Mögötte 44 egységgel az osztrák Philipp Baron, 34-gyel pedig a mindkét Balaton Parkban rendezett futamot megnyerő olasz Giacomo Altoé áll, aki ezen a hétvégén mutatkozott be a bajnokságban. „Ez a pálya és az autó nagyon jól fekszik nekem. Az egész bajnokságban végig fogok versenyezni, csak az első fordulót hagytam ki, ami a végén még fájhat a pontok szempontjából” – foglalta össze a hétvégét Altoé.

Felbőgtek a Ferrarik motorjai a Balaton Park Circuiten

Forrás :