fbpx

Schumacher abban a versenysorozatban köthet ki, ahová tényleg nem várnád

Felmerült egy lehetőség Mick Schumacher számára, hogy visszatérjen az élvonalbeli formaautós versenyzésbe.

A Mercedes tartalékpilótája, valamint az Alpine WEC programjában is versenyzői szerepet vállalva a Forma-1-es legenda, Michael Schumacher fia megpróbálja újra beindítani F1-es karrierjét, mióta 2022 végén elvesztette Haas versenyülését. A németet az Alpine F1-es csapatával és a 2025-ös Williamsszel is szóra hozták, de sok bennfentes kevésnek ítéli az esélyeit.

A múlt hétvégi Indy 500-on azonban az IndyCar-csapat tulajdonosa, Dale Coyne elárulta, hogy kapcsolatban állt a 25 éves Schumacherrel és biztosítana neki ülést. Coyne az Auto Motor und Sportnak beszélt erről:

„Vannak azok a Formula 2-es pilóták, akik első vagy második helyen végeznek, de nincs valódi jövőjük a száguldó cirkuszban. Mick Schumacher kiváló példa erre. Szívesen látnánk itt egy ilyen remek versenyzőt.”

Philipp Korner tudósító is hozzáteszi: A jövő évi IndyCar újonc Prema állítólag szintén érdeklődik. Schumacher mind a Formula 3-as (2018), mind a Formula 2-es (2020) bajnoki címét a Ferrarihoz kötődő olasz versenycsapattal, a Premával nyerte. Coyne azonban úgy gondolja, Schumachernek más tervei lehetnek:

„Egyeztetünk Mick Schumacherrel. De ő még mindig az Alpine-ban reménykedik. Örömmel venném, ha mégis megkapnánk a lehetőséget, hogy vele dolgozhassunk.”

Korner tudósító úgy gondolja, hogy Jack Doohan és Victor Martins – az Alpine saját juniorprogramjának a pilótái – előrébb vannak a sorban, mint Schumacher a jövő évi F1-es ülésre.

Más pilóták is előrébb vannak jelenleg a listán a Haasnál, a Williamsnél, a Saubernél vagy a RB felállásában – tette hozzá. Schumachert idézik, aki így zárt:

„Az álmom természetesen az, hogy az F1-ben versenyezhessek. Ez mindig is így volt, és mindig így lesz.”

Schumacher visszatérhet az F1-be, ha az Alpine pilótái továbbra is balhéznak

Forrás :