fbpx

Felbőgtek a Ferrarik motorjai a Balaton Park Circuiten

A kollektív tesztekkel elkezdődött a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe magyarországi versenyhétvégéje a Balaton Park Circuiten. A patinás márkakupa mezőnyében a mindössze 19 éves Válint Bence győzelemre éhesen várja a folytatást, de a tapasztalt versenyzők között nem lesz könnyű dolga.

Május és június fordulóján a világ egyik legnívósabb márkakupája vette birtokba az aszfaltot a Balaton Park Circuiten: a Ferrari Challenge európai sorozata, a Trofeo Pirelli Europe idei második fordulóját rendezik a pályán. Az idénynyitó mugelló iversenyen magyar családi siker született, hiszen a Coppa Shell kategóriában Válint Tibor futamgyőzelmet aratott, Válint Bence pedig a sorozat királykategóriájában, a Trofeo Pirelliben egy első és egy második helyezéssel zárta a hétvégét. A fiatal tehetség így a pontverseny éllovasaként érkezett meg Balatonfőkajárra, maga mögé utasítva mások mellett az egykori F1-es német pilótát,Timo Glockot is.

Csütörtökön délelőtt az első tesztek még a pályával való ismerkedésről szóltak, többször lengett a piros zászló, mert a kavicságyból kellett kimenteni néhány Ferrarit. Válint Bence az első gyakorláson a második legjobb időt futotta a rutinos Giacomo Altoé mögött, aki valószínűleg a legnagyobb riválisa lesz a hétvége folyamán. Altoé a Ferrari Challenge-dzsel párhuzamosan a GT World Challenge-ben is versenyez, ahol az első két fordulóban egyaránt dobogós helyezést ért el. Az olasz pilótának szintén van erős magyar kapcsolata, korábban a M1RA versenycsapatával érte el első nemzetközi túraautós dobogós helyezését. Elmondta, kellemes emlékei vannak a közös munkáról, úgy érzi, az volt túraautós pályafutása legjobb időszaka.

Van esély arra, hogy a pénteki és a szombati napon nedves körülmények között vezessenek a pilóták, ami csak tovább fokozhatja az izgalmakat. Az esőnek egyébként Válint és Altoé is örülne, állításuk szerint mindketten szeretnek vizes pályán menni. Válintnak ráadásul van is tapasztalata benne a 700 lóerős Ferrari 296 Challenge versenyautóval, amely idén debütált a sorozatban.

A magyar pilóta az eredmények szempontjából komoly célokat tűzött ki magának a hétvégére. „Hazai versenyről van szó, egyértelműen a győzelem a cél, csak ezzel lennék elégedett” – mondta a 19 éves pilóta. A szabadedzések alapján a tempó is adott ehhez, a Ferrari Challenge első fordulóját nézve pedig a kerék a kerék elleni küzdelemtől sem riad vissza a Ferrari Budapest – Rosso Corsa versenyzője. Aki tehát úgy dönt, hogy kilátogat a Balaton Parkba, garantáltan nem fog unatkozni.

Pénteken még csak tesztel a mezőny, a közönség számára szombaton nyílnak meg a Balaton Park Circuit kapui. Szombaton és vasárnap délelőtt az időmérőké, délután a versenyzésé lesz a főszerep.

Az eseményre ezen a linken vásárolhatóak meg a belépőjegyek.

A Balaton Park Circuitre is győzelemért jön Válint Bence

Forrás :