fbpx

A Balaton Park Circuitre is győzelemért jön Válint Bence

Néhány héttel ezelőtt Mugellóban kezdődött a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli idei szezonja, ahol egy fiatal magyar tehetségnek is szurkolhatunk. Válint Bence egy első és egy második helyet ért el Olaszországban, így listavezetőként utazhat a Balaton Park Circuitre, az idény második versenyhétvégéjére.

A Ferrari 1993-ban döntött úgy, hogy elindítja saját sorozatát, amelyben a márka tulajdonosai a világ különböző pontjain mérhetik össze a tudásukat. Ez lett a Ferrari Challenge, amely az idei szezonban Magyarország legújabb versenypályájára, a balatonfőkajári Balaton Park Circuitre is ellátogat. Ez lesz a szezon második hétvégéje, az elsőt május elején Mugellóban rendezték.

Ahol a legerősebb kategóriában, a Trofeo Pirelliben versenyző 19 éves Válint Bence nagyszerű eredményeket ért el. Az első futamban a mezőny végéről indulva felzárkózott a második helyre, a következő versenyen pedig a negyedik rajtkockából megszerezte a futamgyőzelmet,megelőzve többek között a korábbi Forma-1-es pilótát, Timo Glockot is. „Az a hétvége olyan volt számomra, mint egy hullámvasút, az egyik időmérőn több probléma is hátráltatott, így kerültem a 23. helyre. Ezt követően viszont a szerencse mellénk állt, és az autó is jó volt, így sikerült egy második pozíciót és egy győzelmet szerezni. Ez nagy önbizalmat adott” – emlékezett vissza a mugellói sikerekre Válint Bence.

A 19 éves versenyző a két futam közötti időben is igyekezett minél tovább fejlődni, így több napot is a Balaton Park Circuiten tesztelt, ami a sorozat következő állomása lesz június első hétvégéjén. A magyar pilóta a Trofeo Pirelliben is használt Ferrari 296 Challenge-t vezette, emellett pedig szimulátoron is hosszasan gyakorolta a pálya vonalvezetését. „Van már egy elképzelésünk arról, hogy milyen beállítások működhetnek majd. Nagyon technikás a pálya, de emellett előzésekre is lesz lehetőség, így biztos vagyok benne, hogy érdekes versenyeket láthat majd a közönség” – értékelt a tesztnap után Válint.

A Balaton Park Circuiten mindhárom kategóriában két időmérőt és két futamot rendeznek, így a nézők a profikat és a lelkes amatőröket is többször láthatják versenyezni. A bajnokságot vezető magyar egyértelműen fogalmazott a céljait illetően: „Magyarországon hazai pilótaként nagy élmény lesz rajthoz állni. Szeretnék itt is a győzelemért küzdeni, és újabb lépést tenni a célként kitűzött bajnoki cím felé. Nagy csatákra számítok, főként Luca Ludwiggal és Philip Baronnal, de ez mindenkinek egy teljesen ismeretlen pálya lesz, ami még nagyobb izgalmakat hozhat.”

A Ferrari Challenge európai szériája idén tehát a Balaton Park Circuitre is ellátogat. A versenyt június 1-jén és 2-án rendezik, az érdeklődők ezen a linken vásárolhatnak jegyet.

Ferrarikkal indul a nyár a Balaton Park Circuiten

Forrás :