fbpx

Aranylabdás labdarúgó rajtoltatja el az idei Le Mans-i 24 órást

A világbajnok, játékosként és edzőként is Bajnok Ligája győztes, Aranylabdás Zinedine Zidane lesz majd az idei 24 órás verseny startere.

A francia ikon június 15-én, 16 órakor lengetheti majd a francia trikolórt a verseny hivatalos elindulásaként.

Az 51 éves Zidane több szállal kötődik a motorsporthoz, jelenleg ugyanis az Alpine nagykövete, valamint több F1-es hétvégén is tiszteletét tette az utóbbi időben.

„A Le Mans-i 24 órás verseny semmihez sem hasonlítható, egy ikonikus viadal, amit mindenki szeret a motorsporton belül, Franciaország és világszerte az emberek számára nagy büszkeség. […] Az, hogy ott lehetek, életemben először, mondanom sem kell, hogy rendkívül megtisztelő, elvállalni az indító szerepet.” nyilatkozta boldogan a legutóbb a Real Madridot edző egykori klasszis.

Hagyományos, hogy a verseny szervezői évről-évre valamilyen világhírű személyt kérnek fel e feladatra. Emiatt többször is volt már, hogy egy-egy sport nagyság vállalt el ezt a feladatot, legutóbb pont egy éve, az NBA-szupersztár Lebron James. 2018 Rafael Nadal teniszcsillag vagy 2010-ben az olimpiai bajnok síelő, Jean-Claude Killy volt a starter.

Érdekesség, hogy Zidane egykori, 1998-ban világbajnoki címet nyerő csapattársa Fabian Barthez maga is részt vett a viadalon. Előbb 2014-ben egy GT2-es Ferrarival, majd 2016-ban és 2017-ben az Olivier Panis-szal közös, LMP2-es csapatával indult versenyzőként.

Francia focicsapat résztulajdonosa lett Pierre Gasly

Forrás :