fbpx

A Haas részben lehúzza a rolót, így érinti ez az F1-es csapatukat

A Stewart-Haas NASCAR-üzemág a jelenleg futó idény végén bezárja a kapuit – erősítette meg a csapat a közleményében.

Az alakulat jelenlegi formájában 2009 óta létezik, a társtulajdonos Gene Haas 2002-ben CNC Racing néven hozta létre saját istállóját. A Tony Stewarttal 2009-ben történt egyesülésük óta a Stewart-Haas csapat 69 futamot nyert a Cup Series-ben és két versenyzői bajnoki címet. A NASCAR Xfinity Series-ben 25 futamgyőzelmet, valamint a 2023-as versenyzői bajnoki címet szerezték meg. A közleményben ez áll:

„Meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy a Stewart-Haas Racinget a 2024-es szezon után befejezi. Ez egy olyan döntés, amely nem jött könnyen, és nem is született meg hamar. A versenyzés egy munkaigényes, alázatot követelő sport. Rendíthetetlen elkötelezettséget és hatalmas erőforrásokat igényel, 365 napon át tartó gondolkodásmódot, hogy mindenki másnál jobbak legyünk. Ez is része annak, ami a sikert oly kifizetődővé teszi.”

Sokáig a NASCAR volt a Haas autóversenyzői ágának fő tevékenysége, amíg 2016-ban úgy nem döntött, hogy csatlakozik a Forma-1-hez – ahol a mai napig aktívak. Több nehéz szezont is átélt a Haas F1-es alakulata – a mostani idény kezdetén azonban pozitív volt a formájuk. A csapat a konstruktőri tabella hetedik helyén áll, az első nyolc futamból szerzett hét ponttal. A NASCAR-vállalkozás végéhez közeledve a csapat utalt rá, hogy az F1-es tevékenységét ez nem befolyásolja. A Haas szóvivője a RacingNews365-nek ennyit mondott:

„A Haas F1 Team számára szokásos az üzletmenet – Gene teljes mértékben elhivatott és elkötelezett.”

Adok-kapok: Miután Steiner beperelte a Haast, a Haas meg őt perelte be

Forrás :