fbpx

A McLaren leigazolta a Sauber versenyzőjét a szezon hátralévő versenyeire

Théo Pourchaire az IndyCar hátralévő versenyeinek többségén David Malukas helyett fog rajthoz állni a McLaren színeiben, erősítette meg a csapat.

A következő 13 futamból 12-n indul, de kihagyja a bajnokság csúcseseményét, a hónap végén megrendezésre kerülő Indianapolis 500-at.

Nem tér vissza a japán Super Formula sorozatba, ahol két hónappal ezelőtt elkezdte a szezont.

Pourchaire a Long Beach-i Nagydíjon debütált az IndyCarban a McLaren színeiben, a szezon előtti kerékpáros balesetben megsérült Malukas helyettesítésére.

„Jó kapcsolatot alakítottam ki a csapattal, mióta Indianapolisba érkeztem, és most itt a lehetőség, hogy velük fejezhetem be a szezont, kivéve persze az Indy 500-at, és ez hihetetlen” – mondta Pourchaire. „Emellett köszönetet kell mondanom a Saubernek is. A Sauber Akadémia tagja vagyok, és még mindig tartalékversenyzőként dolgozom náluk.”

Miután kihagyja az Indy 500-at, Pourchaire első oválpályás versenye a szűk iowai pályán lesz, ahol júliusban dupla versenyt rendeznek.

„Az első tesztemet Gatewayben tartottam – mondta az immáron a McLaren alkalmazásában álló versenyző. „Igazán lenyűgöző. Az oválok őrületesek, annyira gyorsak.”

„A végére nagyon elfáradtam, mert egy kicsit stresszes voltam. Nem akartam hibázni, mert ilyen sebességnél, ha egy kis hibát is elkövetsz, az nagyon rossz lehet. De élveztem a versenyt.”

„Közel vezetsz a falakhoz, és próbálod érezni az autót. Nagyon fontos, hogy együtt dolgozz a mérnökeiddel, érezd az autót, és nagy önbizalmad legyen. Alig várom már az első ovál-versenyemet. Új lesz számomra, de ezért vagyok most itt az IndyCarban. Imádom, ez egy nagyszerű bajnokság.”

Azonban azt mondta, hogy hajlandó türelmes lenni, amíg először versenyezhet az indianapolisi oválon.

„Két hete még csak Long Beachen voltam itt, aztán Barberben, aztán nem tudtam, hogy mit fogok csinálni, majd itt volt az első ovál tesztem.”

„Az Indianapolis Superspeedway nagyon gyors, ez az év legfontosabb versenye minden csapat számára. Szóval szerintem fontos, hogy nyugodtak maradjunk. A jövőben lesz időm erre a futamra, remélhetőleg.”

Gavin Ward, a McLaren csapatfőnöke szerint Pourchaire „gyors tanulónak bizonyult, és úgy gondoljuk, hogy a képességei és a tanulási hajlandósága támogatni fogja a fejlődését, ahogy egyre kényelmesebben versenyez az IndyCar sorozatban. Most már csak arról van szó, hogy tovább fejlődjön, és ezeket a tanulságokat eredményekre fordítsa a hatos számú csapat mellett.”

Hihetetlen: Egy próbababa borzolta a kedélyeket az IndyCar-futamon

Forrás :