fbpx

Michelisz 40 extra kilóval is dobogós!

Yann Ehrlacher a pole pozícióból rajtolva szerezte meg a győzelmet a FIA TCR World Tour első marrákesi versenyén.

A túraautó-világkupa kétszeres bajnoka alig több mint három tizedmásodperccel előzte meg Lynk & Co csapattársát, Santiago Urrutia-t.

A dobogó harmadik fokára pedig Michelisz Norbert állhatott fel BRC Squadra Corse Hyundai Elantra N TCR-ével, annak ellenére, hogy 40 kg kompenzációs súllyal indult.

A rajtnál a pole pozícióból induló Ehrlacher megtartotta a vezetést Urrutia- előtt, és kényelmesen vezetett az első kanyarban, Michelisz pedig követte őt, csapattársa,Néstor Girolami előtt.

A verseny elején Ehrlacher kezdett kissé ellépni Urrutia-tól, akit pedig Michelisz tartott nyomás alatt. Mivel azonban a szűk és rövid marokkói pályán az előzésre nem volt lehetőség, a sorrend végig változatlan maradt. Érdemes azonban kiemelni, hogy a Lynk & Co párosa mögött Michelisz és Girolami is tartotta a lépést az élen haladókkal, annak ellenére, hogy extra kompenzációs súllyal versenyeztek.

A verseny korai szakaszában Dušan Borković Honda Civic Type-R-jének elejéből füst kezdett terjengeni, így ő kiállni kényszerült. A szerb versenyző Sami Taoufik Audijával ütközött, ami bal hátsó sérülést is okozott. Taoufik öt másodperces büntetést kapott a verseny után az incidens miatt.

Julien Piguet és Audija váltóproblémákkal küszködött, míg Butti futamának az első futómű sérülése vetett véget idő előtt.

A top10-es pozíciókért folytatott harc során Thed Björk végig Esteban Guerrieri Hondájának nyomában volt. Előzési helyzet híján Björk meglökte Guerrieri autóját, mire az keresztbe fordult, átadva a pozíciót a svédnek. Björk öt másodperces büntetést kapott ezért a mozdulatért, míg csapattársa, Ma Qinghua megúszta a büntetést, amiért a következő körben hasonlóan agresszívan lépett fel Guerrierivel szemben.

Büntetése ellenére Björk még így is Guerrieri előtt végzett a nyolcadik helyen.