fbpx

Hihetetlen: Egy próbababa borzolta a kedélyeket az IndyCar-futamon

Még a legtapasztaltabb, legfanatikusabb autosport rajongók sem láttak még olyat, mint amit az IndyCar mezőnye a hétvégén. A helyszín az alabamai Birmingham, a szezon harmadik versenye.

A 90 körös futam 52. körében történt a szokatlan és bizarr pillanat. A pálya fölötti gyaloghídól ugyanis egyszer csak leesett a Georgina névre keresztelt próbababa, amelyet a pálya különc tulajdonosa helyezett el a gyalogos átvezető hídon.

A baba végül nem úszta meg épbőrrel az incidenst, mivel pont kicsit rálógott magatehetetlenül az aszfaltra, az éppen ezen a futamon debütáló Luca Ghiotto volt az, aki átment rajta és megrövidítette a bábu karját.

A biztonságot végül szem előtt tartva, sárga zászlós fázissal sikerült a sportbíróknak a pályáról kimenteni Georginát.

Maga az eset azonban pillanatnyi ijdelmet okozott a versenyzők körében, mivel a nagy tempó mellett nem volt egyértelmű, hogy hús-vér emberről van-e szó. Santino Ferrucci látta a hídról lelógó babát, aki egyből ordította is a rádióban, hogy egy hölgy lóg le onnan.

Will Power azonban egyből felismerte, hogy kiről, vagyis miről van szó, míg csapattársa – a futamot megnyerő – Scott McLaughlin kiakadt. Ő maga teljesen ideges lett az eset miatt, szerinte ugyanis totálisan felesleges egy ilyen dekoráció ennyire közel egy versenypályához.

IndyCar: Csalt a Penske, elvették Newgarden győzelmét, a többiek kiakadtak

Forrás :