fbpx

Lewis Hamilton öccse a saját identitásáért küzd bátyja árnyékában

Nicolas Hamilton „első számú rajongója” a hétszeres Forma-1-es világbajnok bátyjának, Lewis Hamiltonnak. Ettől függetlenül elmondása szerint „idegesítő” tud lenni, amikor az emberek nem a saját személyiségét látják benne.

Lewis nem az egyetlen autóversenyző a Hamilton családban, hiszen öccse, Nicolas is versenyez a brit túraautó-bajnokságban. Teszi ezt annak ellenére, hogy agyi bénulással született, ami befolyásolja a lábizmok mozgását, ezért kezdetben csak kerekesszékkel tudott mozogni. Manapság azonban már sokkal jobban mozog, és egy számára átalakított autóval versenyez.

A versenyzés mellett Nicolas motivációs előadóként is tevékenykedik, idén pedig megjelenik majd ezzel kapcsolatban egy könyve is.

„Lewis első számú rajongója vagyok, az biztos” – mondta a Sky Newsnak.

„Kicsit idegesítő tud lenni, amikor mindenki csak vele hoz összefüggésbe, és ‘Lewis Hamilton testvérének’ hívnak.”

„Határozottan a saját személyiségem vagyok, megvan a saját identitásom, megvan a saját történetem, és nem próbálok Lewis ellen versenyezni.”

„Az én szerepem az életben az, hogy megpróbáljam felhasználni azt, amin keresztülmentem az életemben, hogy inspiráljam a munkaképes és fogyatékkal élő embereket, a fogyatékkal élő gyerekek szüleit, de az embereket úgy általában véve is, akik a mindennapi célokért küzdenek, mert sokan vagyunk, akik így tesznek.”

„És igen, rokonságban állok Lewisszal, de megvan a saját identitásom is.”

A 32 éves versenyző ahhoz hasonlította a helyzetét, mintha egy paralimpikon egy egészséges olimpikon ellen versenyezne.

„Nem tudom hajlítani a bokámat, de sok autóversenyző hajlítja a bokáját a gyorsításhoz és a fékezéshez” – magyarázta.

„Ezért vannak módosítások az autóban, ami egy kézi kuplungot jelent a kormányon, aztán három helyett két pedálom van, így van a gázpedál és a fék.”

„És igen, csak fitten kell tartanom magam, és edzenem kell magam, hogy majdnem olyan legyek, mint egy ép testű versenyző, mert gyakorlatilag egy paralimpikon vagyok az olimpián, aki ép emberek ellen versenyez.”

Motivációs könyvet írt Lewis Hamilton fogyatékkal élő, versenyző öccse

Forrás :