fbpx

Bucsi Attila győzelmekért száll harcba a TCR Eastern Europe-ban

Miután Bucsi Attila tavaly időmérős és futamgyőzelemmel mutatkozott be a TCR Eastern Europe utolsó fordulójában, idén már a szezonnyitón ott lesz a rajtrácson a M1RA 16 éves autóversenyzője.

A Hungarian Motorsport Academy támogatását is élvező Bucsi szimulátoron bajnoki címmel hangolt az új szezonra, és ott folytatná a TCR kelet-európai bajnokságában, ahol tavaly elkezdte: győzelmekért szállna harcba.

Mindössze 16 évesen nagyszerű teljesítménnyel debütált tavaly szeptemberben Bucsi Attila a TCR Eastern Europe brnói szezonzáróján, hiszen az időmérőn ő volt a leggyorsabb, majd az első futamot meg is nyerte. Télen azon dolgozott a Bucsi karrierjét 2020 óta lépésről lépésre építő M1RA, hogy a fiatal versenyző idén már az első fordulóban ott lehessen a kelet-európai bajnokság mezőnyében. Harminchármas rajtszámmal, egy Hyundai i30 N TCR volánja mögött Bucsi egyike lesz az előzetes rajtlistán szereplő tizenhat versenyzőnek a vadonatúj Balaton Parkon sorra kerülő szezonnyitón április 26-28-án.

– Tavaly már sikerült bemutatkoznom a bajnokságban, ami nagyon hasznos tapasztalat volt, ráadásul jól sikerült az eredmények szempontjából is – fogalmazott Bucsi Attila. – Nem akarok hazudni, az a célom, hogy idén győzelmekért legyek harcban. Ehhez a legfontosabb, hogy kihozzam a maximumot a lehetőségeimből és tanuljak a hibákból. Tisztában vagyok vele, hogy a tavalyi debütálásom sem volt hibátlan a győzelem ellenére. Az idei mezőny a legerősebb, amiben valaha versenyeztem, nagyszerű pilóták és csapatok ellen küzdhetek, ami kifejezetten motivál.

Többek között a címvédő, a kategória csúcsának számító WTCR-t is megjárt Mat’o Homola is ott lesz a mezőnyben, Bucsi eddigi karrierje legnagyobb kihívása előtt áll a most rajtoló szezonban.

– Ha kiszámoljuk, hét hónap eltelt a legutóbbi versenyem óta, de ezzel mindenki más is így van, aki nem indult más bajnokságban, szóval emiatt nem vagyok hátrányban – jelezte a M1RA versenyzője. – A holtidőszakban a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt helyeztem a fizikai felkészülésre, a megfelelő állóképesség megszerzésére, mert például tavaly a nagy hőség megviselt Brnóban. Emellett szimulátoron készültem, sikerült megnyernem az MNASZ-HUNESZ Országos iRacing Bajnokságot, ami jó felkészülés volt a szezonra.

A TCR Eastern Europe első versenyhétvégéjét Magyarországon rendezik, a hazai pálya azonban ezúttal nem jelent automatikusan nagy előnyt Bucsi Attilának, hiszen új pályáról van szó, amelyen még ő sem vezetett sokat.

– Egy teszten vettem részt a Balaton Parkon, szóval nagy tapasztalatom nincs a pályával, de úgy érzem, hogy jó hétvégénk lehet – bizakodott Bucsi. – Világszinten elismert szakemberek vesznek körül és a Hungarian Motorsport Academy támogatását is élvezem, nekem csak a vezetésre kell koncentrálnom, ami nagy segítség. Jelenleg nem is nézek jobban előre az első hétvégénél. Persze álmaim nekem is vannak, szeretnék a lehető legmagasabb szintre eljutni, de ehhez futamról futamra vezet az út, úgyhogy csak azzal foglalkozom, amit befolyásolni tudok. Az pedig mindig a következő verseny.

A Bucsi által említett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

A TCR Eastern Europe idén hat pályára látogat el. A szezonnyitónak otthont adó Balaton Park mellett az ausztriai Red Bull Ring és Salzburgring, a szlovákiai Slovakiaring, valamint a csehországi Most és Brno szerepel a versenynaptárban.

Forrás :