fbpx

Ezzel a kvartettel akarja a Lynk & Co Cyan Racing megállítani Micheliszt

A Lynk & Co Cyan Racing csapata változatlanul áll rajthoz a 2024-es FIA TCR World Tour szezonban, miután megerősítették, hogy Yann Ehrlacher, Thed Björk, Santiago Urrutia és Ma Qing Hua is visszatérnek.

Négyesük a TCR World Tour első évében a tavalyi szezonban a svéd istállót a csapatbajnoki címig juttatta. Ehrlacher Michelisz Norbert mögött a második helyen végzett. A francia a harmadik bajnoki címére hajt majd, és elmondta, hogy izgatottan várja az előttünk álló idényt:

„Büszke vagyok rá, hogy továbbra is a Lynk & Co Cyan Racinget képviselhetem a TCR World Touron. Ugyanolyan motivált vagyok 2024-re, mint a 2019-es első idényemben a csapattal. Erős csomagunk van a Lynk & Co 03 TCR-rel, és kifejezetten úgy érzem, készen állok az előttünk álló kihívásokra.”

A korábbi világbajnok Björk a 13. szezonját kezdi meg a Cyan Racing színeiben. Urrutia az ötödik idényét kezdi meg, ami a többszörös címvédő folytonosságát mutatja. Ma eközben a harmadik évét kezdi meg a felállásban, izgatottan várva az októberi, hazai földön, Kínában megrendezésre kerülő fordulót:

„Büszke vagyok arra, hogy továbbra is képviselhetem a Lynk & Co Cyan Racinget a TCR World Tourban. Nagyon izgatott vagyok az idei szezon miatt, mivel visszatérünk a hazámban, Kínában versenyezni. A célom egyértelműen az, hogy idén előrébb lépjek a tabellán, valamint megvédjem a csapatbajnoki címünket. Biztos vagyok benne, hogy megvan mindenünk, hogy ezt elérjük.”

A négyautós Lynk & Co program megerősítése az után történt, hogy a BRC Hyundai három autót nevezett be 2024-re, az új GOAT Racing csapat pedig két Hondát indít a szezonban. Fredrik Wahlén, a Cyan Racing csapatfőnöke ennyit tett még hozzá:

„Büszkék vagyunk arra, hogy idén már a kilencedik egymást követő szezonunkat kezdjük meg a túraautózás csúcsán, ahol határozott célunk, hogy megvédjük a csapatbajnoki címünket és hazahozzuk a versenyzői címet. Örülünk, hogy a TCR World Tour FIA státuszt kapott, és nincs kétségünk afelől, hogy a sorozat idén még versenyképesebb lesz, ami még inkább motiválja a Cyan Racing minden egyes csapattagját.”

FIA státuszt és 2024-es versenynaptárt kapott a TCR World Tour