fbpx

Kórházban van Robert Wickens, miután balesetet szenvedett a Nürburgringen

A kerekesszékes Robert Wickens szombaton Németországban, az NLS szezonnyitóján, a Nürburgringen szenvedett balesetet.

Az egykori DTM-versenyző számára a Nordschleifén rendezett 4 órás verseny egy súlyos baleset miatt idő előtt véget ért. A kanadai jeleneg kórházban van, de úgy tudni, hogy semmi komolyabb baja nem történt.

Wickens a verseny TCR kategóriájában versenyzett a Target Competition Hyundai Elantra N TCR-ével. A baleset a verseny 13. körének végén történt a Hohenrain sikán kijáratánál. A történtek részleteiről és arról, hogy pontosan mi történt a balesetben, egyelőre nem közöltek részleteket.

A Motorsport-Magazin.com információi szerint, a baleset következtében Wickens-t helikopterrel a mintegy 37 kilométerre lévő neuwiedi kórházba szállították további vizsgálatokra. A CT-vizsgálat során nem találtak rendellenességet. Az illetékes orvosok ennek ellenére úgy döntöttek, hogy Wickens egyelőre megfigyelésre a kórházban marad. Ha nem lépnek fel komplikációk, a tervek szerint vasárnap hazaengedik.

Wickens egy 2018-as Indycar-futamon, a hírhedt poconói tri-oval pályán történt súlyos balesetekor bénult le. Akkor számos más törés mellett mellkasi gerinctörést, nyaktörést és gerincvelő-sérülést szenvedett, ezért a mai napig kerekesszékben ül.

E súlyos sérülések ellenére alig több mint két éve visszatért a versenyzéshez. 2022 óta a Bryan Herta Autosport kézi gázpedálvezérléssel felszerelt Hyundai-jával vesz részt a Michelin Pilot Challenge-ben, az IMSA észak-amerikai hosszútávú bajnokság egyik betétsorozatában.

2022-ben visszatérésekor rögtön dobogós is lett a túraautó-kategóriában Daytonában, 1258 nappal az Indycar-balesete után, majd futamgyőzelmeket ünnepelhetett ugyanabban a szezonban. Wickens 2023-ban a sorozat TCR kategóriáját meg is nyerte.

 

Forrás :