fbpx

Vettel német gyártóval tér vissza a versenyzéshez? 

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel a jövő héten a spanyolországi Motorland Aragonban teszteli a Porsche 963 Hypercar-t.

Vettel már eddig is sok időt töltött szimulátorban a FIA WEC csapatával, a Porsche Penske Motorsporttal, hogy felkészüljön a spanyolországi kihívásra. A Porsche 963-ast, a németek weissachi K+F központjának a tesztpályáján tartott bemutatóján abszolválta az első köreit a hibrid prototípussal. Ez lesz az első eset, hogy Vettel kipróbál egy hiperautót. Vettel így nyilatkozott a lehetőségről:

„Nagyon várom, hogy kipróbálhassam a Porsche 963-ast. A weissachi gurulgatás során már volt alkalmam ráérezni az autóra. Mindig is követtem más versenysorozatokat, és a hosszútávú versenyzés iránti kíváncsiságom arra ösztönzött, hogy egyszerűen kipróbáljam. Most már izgatottan várom az aragóniai hosszú etapot, és igen várom, hogy a volán mögött ülhessek. Mindenképpen kell majd alkalmazkodnom és megszokni, de az alakulatnál mindenki nagyon nyitott és segít nekem. Ez egy új tapasztalat lesz nekem. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a továbbiakban ezzel – jelenleg nincsenek további tervek a jövőre nézve.”

Thomas Laudenbach, a Porsche Motorsport alelnöke még hozzátette:

„Kifejezetten örülünk, hogy Sebastian Vettel érdeklődik a Porsche 963-asunk iránt. Nekünk nem is volt kérdés, hogy örömmel támogatjuk a tesztelési lehetőség iránti kérését, és kiterjedt felkészülést. Rengeteg időt biztosítunk neki a hibrid prototípusunk vezetésére – nem kétséges, hogy rengeteget fogunk tanulni az értékes visszajelzéseiből. A Porsche Penske Motorsporttal és a Motorland Aragónban dolgozó gyári pilótáinkkal közös 36 órás tesztünk tökéletes környezetet biztosít ehhez.”

Vettel szisztematikusan készült erre a lehetőségre a Porsche 963-assal. Március 14-én a Porsche Penske Motorsport mannheimi bázisán találkozott az operatív stábbal. Másnap a német egy teljes körű szimulátoros edzést végzett a Porsche Motorsportnál. Ott megismerkedett a mérnökökkel, valamint a a Le Mans-i prototípus különleges tulajdonságaival és összetett vezérlőrendszereivel. Március 21-én a weissachi K+F központban található házi tesztpályán kapta meg az első ízelítőt a Porsche 963-asból.

Jövő héten a Porsche Penske Motorsport a Motorland Aragon 5,078 kilométeres pályájára megy, ahol 36 órás hosszú etapot teljesít. Vettel mellett a teszten részt vesznek a gyári versenyzőik, Matt Campbell (Ausztrália), Michael Christensen (Dánia), Frédéric Makowiecki (Franciaország) Kévin Estre (Franciaország), André Lotterer (Németország) és Laurens Vanthoor (Belgium) is. Ez az állóképességi teszt a WEC idei negyedik fordulójára, a Le Mans-i 24 órás versenyre való felkészülést is szolgálja.

Korábbi Forma-1-es pilóta vezényletével nyert a Porsche Daytonában!

Forrás :