fbpx

NASCAR és Superbike: a Network4 hozza el 2024-ben is a legizgalmasabb motorsportokat

Idén is a Network4 közvetíti a NASCAR és a Superbike bajnokság összes mozzanatát. Az ARENA4 és a MATCH4 csatornák, valamint a NET4+ streamingszolgáltató felületén élőben láthatják a rajongók a NASCAR mindhárom szériájának versenyeit (Truck, Xfinity és Cup Series).

2024-ben is a Network4 hozza el a legizgalmasabb motorsportokat a hazai nézőknek. A NASCAR 76. idénye már elrajtolt egy tömegkarambolokkal tarkított versennyel, míg a Superbike szezon most hétvégén startol el Ausztráliában.

A NASCAR idény a legendás Daytona500-assal kezdődött, igaz, nem a betervezett vasárnapi időpontban, hanem az időjárás viszontagságai miatt hétfőn. Az ötödik körben máris egy hatalmas baleset borzolta a kedélyeket, majd kilenc körrel a vége előtt egy tömegkarambol kiiktatta a futamból az élmezőny egy jelentős részét. Összesen 23-an törték össze magukat. A Daytona500-as William Byron drámai győzelmével ért véget. A folytatás Atlantában ezen a hétvégén várható.

2024-ben az alapszakaszban 26 verseny vár a pilótákra és a nézőkre, amit a rájátszásban kilenc további futam követ. Az utolsó, mindent eldöntő versenyre november 10-én, Arizonában kerül sor.

Ezen a hétvégén startol el a motoros Superbike világbajnokság is, az első helyszín Ausztrália, Phillip Island. A pálya újraaszfaltozása túlságosan is jól sikerült, a felület valósággal szétszaggatja az abroncsokat. A versenyigazgatóság a Pirellivel közösen úgy döntött, hogy kötelező kerékcseréket iktat be a Superbike és a Supersport kategóriákban is. A nagyobbik géposztályban 11, az SSP-ben maximum 10 kört szabad megtenni egy szettel, utána muszáj bemenni a boxba friss gumikért. Az eset nem példátlan: 2013-ban a MotoGP-ben is láthattunk már hasonlót. A váratlan fejlemény újabb izgalmi faktort épít be az amúgy is nyitott küzdelembe.

Az egyszeres bajnok Toprak Razgatlıoğlu frissen igazolt a BMW-hez, míg a hatszoros vb-győztes Jonathan Rea hosszú Kawasakis évek után a Yamahánál kezd új életet az idei szezonban. Mindkettőjüknek az a célja, hogy megállítsák a Ducati nagymenője, Álvaro Bautista szárnyalását, aki az elmúlt két idényt behúzta, azonban még nem gyógyult fel teljesen tavalyi sérüléséből.

Superbike Ausztráliából és Nascar Atlantából egész hétvégén a Network4 műsorán.

Forrás :