fbpx

Először állt munkába Ferraris távozása óta Mattia Binotto

Az olasz Mattia Binotto 2022 végén távozott a Ferrari csapatfőnüki székéből, az elmúlt évet pedig végig pihente teljesen. Noha felmerült a neve több F1-es csapatnál is, egyelőre azonban más területen kamatoztathatja szakértelmét.

Binotto több szerepkörben 1995-től volt a Scuderia alkalmazásában, majd a negatív 2022-es év után lecserélték Frederic Vasseur-re, amivel együtt a csapattól is távozott.

Az évtizedek alatt leginkább az erőforrásért felelt Maranelloban, új munkahelyén pedig szintén motorokkal dolgozhat. Legfrissebb interjújában elmesélte, hogy az olasz TEXA vállalatnál talált munkát. A cég elektromos motorrészlegének igazgatója lett.

„A versenyzésben szerzett tapasztalatomon túl mindig is vonzott engem a TEXA stratégiai merészsége az új mobilitás legfejlettebb technológiáinak olasz kiválóságának kiépítésére irányul. A TEXA valójában globális szinten technológiai referenciaként, szabványként kívánja magát azonosítani. Mindezt hatalmas beruházási forrásokkal és a legjobb tehetségek bevonásával kívánja elérni, akiket Olaszországban kell összpontosítani, ahol egy félelmetes autós kultúrát kell megőrizni, megújítani és újraindítani” – mesélte az olasz ex-csapatfőnök.

Az Audi még nem tett le Binottóról

Forrás :