fbpx

Kiderült, mennyibe került a magyaroknak a KymiRing, a hitelezők azonban sokat buknak

A múlt héten hivatalosan is megerősítették, hogy a csődbe ment finn versenypályát, a KymiRinget magyar befektetők vásárolták meg. Bár nem árulták el a vételárat, a finnek már kiderítették.

Az Yle.fi beszámolója szerint a földhivatalhoz benyújtott ingatlanátruházási bejelentésből kiderül, hogy a tranzakció értéke 3,755 millió euró, vagyis nagyjából 1,4 milliárd forint.

A pályának azonban mintegy 22 millió eurós adóssága volt, így a vételár a tartozásokat nem fedezi a finnek számára. A csődbejelentésben az ingatlan felszámolási értékét, beleértve a gépeket és berendezéseket is, mintegy 6,1 millió euróra értékelték.

Az Yle nem tudta elérni Tuomas Penttilä felszámolóbiztost, hogy nyilatkozzon a megerősített tranzakciós összegről. De a múlt héten az összeget kielégítőnek minősítette. Azt is elmondta, hogy a hitelezők nem kapják vissza az összes pénzüket.

Az ügyletet február 13-án kötötték meg. Az ingatlanátruházási értesítésben a Finland Motorsport Circuit Holding oy szerepel a KymiRing vevőjeként, de még nem rendelkezik az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lappal.

Hivatalossá vált, hogy magyar befektetőké lett a becsődölt KymiRing versenypálya

Forrás :