fbpx

Korábbi Forma-1-es pilóta vezényletével nyert a Porsche Daytonában!

A Porsche 19. összesített győzelmét aratta a Daytona 24 órás versenyen, miután izgalmas csatát vívtak az elsőségért a Cadillac-kel.

Az egykori F1-es pilóta, Felipe Nasr, Dane Cameron, Matt Campbell és az IndyCar-versenyző Josef Newgarden által terelgetett gyári Porsche 963-as szerezte meg a verseny összesített győzelmét. Nasrnak sikerült 18 másodperces előnyt kiépítenie, mielőtt egy utolsó caution-fázis volt törmelék miatt, ami után egy közel négyórás zöld zászlós szakasz jött, ahol Tom Blomqvist a Cadillacben átvette a vezetést.

A Porsche pilótája aztán az utolsó boxkiállásoknál Blomqvist elé került, a brazilnak pedig sikerült kibírnia a nyomást a verseny utolsó 20 percében. A végén zavar támadt, amikor az IMSA versenyirányítása kijelentette, hogy a fehér zászló kint van, és ezzel jelezte a futam végét, ám az órán még mindig két és fél perc volt hátra. Ez azt eredményezte, hogy a csapatok kétszer szelték át a kockás zászlót. A futam végén Nasr 791 megtett körrel és két másodperces előnnyel haladt át a célvonalon Blomqvist előtt.

A 2009-es F1-es világbajnok Jenson Button által vezetett Wayne Taylor Racing Andretti Acura a harmadik helyre ért be, amelyet megosztva a zászlót átvevő Louis Deletraz, Jordon Taylor és Colton Herta társaságában szerzett meg.

Brawn GP festésű Lotus hiperautót mutatott be Jenson Button

Forrás :