fbpx

Itt a NASCAR válasza a Forma-1 Drive to Survive-jára, a Netflix bemutatta az első trailert!

Az F1 nagy sikerű Netflix-sorozata, a Drive to Survive másokat, így a NASCAR-t is inspirálta az autóversenyzés világában.

A MotoGP Unlimited 2022-ben érkezett, az IndyCar tavaly indította útjára a 100 Days to Indy-t, a Formula E harmadik szériája, az Unplugged pedig a hónap elején került a képernyőkre. Most az egyik legnagyobb négykerekű motorsport esemény adta meg az első betekintést új sorozatába, amely közvetlenül a Drive to Survive ellenfele lesz a Netflixnél. A Full Speed, a hónap végén érkezik, és a stock car autózás kulisszái mögé tekint be. Öt 45 perces rész kerül bemutatásra.

Amerika legnépszerűbb autóversenyzési formájának promóterei nagyon várják, hogy megismételjék a Drive to Survive hatalmas sikerét, amely az F1 amerikai ismertségének növelését szolgálta. Amióta a Liberty Media 2017-ben átvette a globális sorozatot, az amerikai versenyek száma háromra nőtt a menetrendben, köztük erősen megtámogatott futamokkal Miamiban és Las Vegasban, amelyek mindkettő NASCAR-fordulónak is otthont ad.

Bár a NASCAR népszerűsége látszólag változatlanul töretlen, a száguldó cirkuszhoz hasonlóan a sorozat is számos újítást vezetett be az elmúlt években, mivel igyekszik növelni népszerűségét. Tavaly Chicagóban megrendezte az első utcai futamát, és egy olyan csapatot küldtek Le Mansba, amelyben a hétszeres bajnok Jimmie Johnson és az F1 világbajnoka, Jenson Button is részt vett egy módosított NASCAR autóval.

A Drive to Survive hatodik szezonja várhatóan nem sokkal a jövő hónapban, a szezon előtti tesztek kezdete előtt érkezik.

A királykategória mindeközben tovább mélyítette a kapcsolatát a Netflixszel. Tavaly négy pilótájuk is részt vett a platform által közvetített első élő sporteseményen. Lando Norris, Carlos Sainz, Pierre Gasly és Alexander Albon a Las Vegas-i Nagydíj előtt a Wynn Golf Clubban mérkőztek meg a Netflix Kupáért, egy-egy profi golfozóval az oldalukon.

Sainz megnyerte a Netflix Kupát, majd összetörte trófeáját, pedig Norris nem volt a közelben

Forrás :