fbpx

Eldőlt, hogy Vettel rajthoz áll-e 2024-ben a WEC-ben!

Sebastian Vettel F1 utáni esetleges versenyzéséről az utóbbi időben több pletyka is felröppent. Most döntés született az ex-Form-1-es versenyzővel kapcsolatban.

Vettel 2007-ben debütált a Forma-1-ben, de kisgyerek kora óta folyamatosan versenyzett. Egészen 2022 végi visszavonulásáig. Az idei év volt az első, hogy a német versenyző sehol nem állt rajthoz.

Ennek ellenére számos pletyka szólt arról, hogy Vettel visszatér a Forma-1-be, vagy más versenysorozatokba. A legerősebb pletyka talán a hosszútávú világbajnokságra (WEC), ahol a Jota csapattal hozták összefüggésbe.

A Jota csapatfőnöke, Dieter Gass nemrég a Sport Bildnek elárulta, hogy tárgyalásokat folytattak Vettellel, és „mindkét fél érdeklődik”.

Mostanra azonban úgy tűnik, hogy megszületett a döntés.

A WEC-csapat már bejelentette, hogy Callum Ilott, Will Stevens és Norman Nato a brit csapat színeiben versenyez majd a 12-es rajtszámú Porsche 963 LMDh-val. Sebastian Vettel tehát nem szerepel a listán.

Ez azt jelenti, hogy a négyszeres Forma-1-es világbajnok minden valószínűség szerint nem vesz majd részt a WEC-ben. Bár a többi csapatnál még nem jelentették be az összes versenyzői t, Vettel máshol való indulásának esélye igen csekély.

Bár a WEC-ben kevesebb futam van (hét), mint a Forma-1-ben, számos teszt kíséri a bajnokságot. Feltehetően ez túl sok idő a 36 éves versenyzőnek, akinek a karrierje befejezésének egyik oka az volt, hogy több időt tölthessen a családjával.

Kimi, Vettel és Kubica is visszatérnének 2024-ben a versenyzéshez?

Forrás :