fbpx

Meglepetés! Massa visszatér a versenyzéshez, nem is akárhol

A korábbi Forma-1-es pilóta és az FIA versenyzői bizottságának elnöke, Felipe Massa némi meglepetésre debütál az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben a közelgő Daytona 24 órás versenyen, ahol a Riley Oreca 07-Gibson LMP2-es #74-es rajtszámú versenyautóját fogja vezetni.

A brazil a január 27-28-án megrendezésre kerülő Daytona 24 órás versenyen mutatkozik be a sportkocsik versenyében, az LMP2-es kategóriában. A 62. daytonai futam nevezési listáját két héttel ezelőtt tették közzé, amely 12 LMP2-es autó szerepel. Ezek a rangos hosszútávú versenyen az osztálygyőzelemért fognak küzdeni. A Riley három pilótát is megerősített a #74-es rajtszámmal, a WeatherTech LMP3-as bajnok Gar Robinsont, Felipe Fragát és Josh Burdont. A közösségi médiáján keresztül Massa a bejelentést „valóra vált álomként” említette, miközben „külön köszönetet mondott Gar Robinsonnak a meghívásért”. Így nyilatkozott:

„Négy versenyző leszünk együtt ezen a versenyen, köztük Josh Burdon, Gar Robinson és a testvérem, Felipe Fraga. Két brazil, és a győzelemre hajtunk. Készüljünk fel, és induljunk neki a vadonatúj LMP2-esünkkel.”

Massa az F1-ben eltöltött időszakáról ismert, ahol 11 futamgyőzelmet és 41 dobogós helyezést ért el. Nevezetesen Lewis Hamilton mögött második lett a 2008-as szezonban. Legutóbb 2021 óta a brazil Stock Car Pro Series-ben versenyzett profiként. Két évvel korábban pedig két szezont húzott le a jelenleg Maserati néven futó monacói Venturi csapatnál.

Hatalmas formaautós tapasztalatához képest egyetlen sportkocsis hosszútávú versenyzői indulása egy Porsche GT3 Cup Brasilban volt, egy hónappal a Formula E-ből való visszavonulása után. A 2016-os bajnok Lico Kaesemodellel osztozott az autón, és végül a harmadik helyet szerezték meg.

A 42 éves versenyző egy másik korábbi F1-es pilótához, Jenson Buttonhoz csatlakozik, aki szintén az első Daytona 24-es versenyén indul, igaz, a fő GTP kategóriában, a Wayne Taylor Racing Andrettivel.

A 62. Daytona 24-es verseny a „Roar Before the 24” teszteléssel, a szabadedzésekkel, az időmérővel és magával az IMSA szezonnyitó futammal veszi kezdetét a Daytona International Speedway-en, a Road Course kialakításon.

Massa váratlanul beállított a Brazil Nagydíjra, és nyilatkozott az F1-es jogi csatáról

Forrás :