fbpx

Schumacher az Alpine versenyzője lesz 2024-ben, ahogy Habsburg Ferdinánd is

Mick Schumacher a következő szezonban újra rajthoz áll, de nem az F1-es mezőnyben, hanem a World Endurance Championshipben, ahol az első szezonját az Alpine endurance-csapattal versenyzi.

A Haastól a 2021-es szezon végén elbocsátott Schumacher világossá tette ugyanakkor, hogy vissza akar térni a Forma-1-be. Miután az évet a Mercedes tartalékversenyzőjeként töltötte a pálya szélén, és egy újabb esélye esett kútba azzal, hogy a Williams kivételével mindenki leigazolta a pilótáit. Megnyilt az ajtó a „B-terve” előtt, ez a hosszútávú világbajnokság. Jó barátja és az Alpine F1-es pilótája, Esteban Ocon arra biztatta, hogy keresse meg az Alpine kinevezett csapatfőnökét, Bruno Famint. Ez vezetett a jerezi versenypálya tesztnapjához, ahol Schumacher az Alpine A424 Hypercar volánja mögé ült. Most pedig egy versenyzői üléshez jutott a 2024-es endurance szezonra. A német hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia így nyilatkozott:

„Egy új fejezet kezdődik nekem az Alpine-nál a FIA WEC hiperautó kategóriában. Az autó elképesztő, és alig várom, hogy elkezdhessem. Nyitott, együléses autókon nőttem fel, így a zárt pilótafülkével és fedett kerekekkel rendelkező autó vezetése kiváló lehetőség arra, hogy csiszoljam a vezetési képességeimet. Idén nagyon hiányzott a versenyzés. Gyerekkorom óta ezt szeretem csinálni, és néha nehéz volt látnom, ahogy a többi pilóta pályára lép. Az endurance versenyzés egy új kihívás számomra, és biztos vagyok benne, hogy jövőre remek pillanatokat fogunk együtt átélni az Alpine-nal.”

Schumacher feltehetően összehangolja hiperautós kötelezettségeit a Mercedes tartalékversenyzői szerepével. Famin, az Alpine Motorsport alelnöke üdvözölte a versenyzőt. Schumacher csapattársai Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere, Charles Milesi, Paul-Loup Chatin és Ferdinand Habsburg lesznek.

Ferdinand Habsburg
Fotó: Alpine

Famin így nyilatkozott:

„Az A424 program e döntő fázisában büszkén mutatjuk be azt a hat pilótát, akik 2024-ben a hiperautó kategóriában versenyeznek majd nálunk. Philippe Sinault-val olyan versenyzőket kerestünk, akik nemcsak gyorsak és megbízhatóak. Igazi csapatszellemet és jó versenyzői érzéket is kell, hogy mutassanak, hogy a legjobban képviseljék az Alpine színeket az Endurance Világbajnokság fő kategóriájában. Igazán örülünk, hogy ez a hat versenyzőnk van, és reméljük, hogy mindannyian hozzák a saját tapasztalataikat és tulajdonságaikat a projekthez. Charles a fiatalságával, Nicolas az Endurance-ben szerzett tapasztalatával bír, hogy mentorálja a fiatalabb versenyzőket. Mick is beszáll, a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatával. Lehet, hogy ez lesz az első váltása az Endurance-ba, de a projekt iránti lelkesedése és az akarata, hogy csatlakozzon hozzánk, érezhető. Hiszem, hogy nagy segítségünkre lesz.”

Az Alpine a 2024. február 7-i bemutatón fogja nyilvánosságra hozni az egyes autók végleges beosztását és az A424 hivatalos festését.

Wolff: Schumacher maradhat tartalékként az F1-ben, hiába igazolna más szériába

Forrás :