fbpx

Michelisz: A nehézségek teljesebb versenyzővé tettek

A TCR World Tour friss bajnoka, Michelisz Norbert szerint a nemzetközi túraautós színtéren a közelmúltban elszenvedett kudarcok teljesebb versenyzővé tették őt.

A TouringCarTimes kérdésére, hogy hogyan értékeli friss bajnoki címét az elsőhöz képest, amit 2019-ben Sepangban szerzett meg, Michelisz így válaszolt:

„Egy nagyon hasonló polcra teszem. Idén is ugyanolyan kemény volt a verseny, mint 2019-ben. Úgy emlékszem arra az évre és arra a malajziai futamra, mintha két hete lett volna. A stressz szintje, az érzelmek ugyanolyan magasak voltak a célvonalon áthaladva Sepangban. Bár más a neve (2019-ben WTCR, 2023-ban TCR World Tour), de a verseny ugyanolyan kemény.”

„Volt néhány olyan pillanat az év során, ami kemény volt, de a végén, amikor nyersz, az olyasmi, amit ritkán élsz át versenyzőként.”

Két bajnoki címe között azonban több nehézségen is átment a magyar versenyző.

„2020 nem volt könnyű év számunkra” – mondta Michelisz. „Sosem voltunk igazán harcra kész helyzetben. Nagyjából ugyanez volt a helyzet 2021-ben is. Tavaly azt hiszem, nagyon erős szezont teljesítettem. A problémám egy nagy hiba volt, amit az első futamon követtem el, az első helyről rajtoltam, a falnak ütköztem és büntetést kaptam. Aztán a pontkülönbség miatt nagyon nehéz volt talpra állni, különösen, hogy Mikel (Azcona, a csapattársa) ilyen fantasztikus szezont futott.”

„A legfontosabb dolog az, hogy mindig van mit tanulni. Őszintén úgy gondolom, hogy ezek nélkül a nehéz évek nélkül nem biztos, hogy megnyertem volna ezt a bajnokságot. Ezek a pillanatok teljesebbé tesznek.”

Most persze alig várja, hogy hazaérjen, és a családja társaságában kipihenje a szezont.

„Két gyerekem van otthon, és már nagyon várom, hogy láthassam őket” – zárta az újdonsült bajnok. „Több mint három hétig nem láttam őket, és nagyon hiányoznak. De előbb itt fogok ünnepelni a csapattal és néhány barátommal.”

Michelisz Norbert a TCR World Tour 2023-as bajnoka!