fbpx

Rossi a jövő reménységének nevezte Kimit

A MotoGP-legenda, Valentino Rossi teljes vállszélességgel támogatja a Mercedes ifjú versenyzőjét, Andrea Kimi Antonellit, hogy Olaszország nagy „reménységévé” váljon az F1-ben.

Andrea Kimi Antonelli 2019 óta tagja a Mercedes fiatal pilótaprogramjának, és széles körben nagy tehetségnek tartják. A 17 éves versenyzőt az F2-ben versenyezhet 2024-ben. Olaszországnak Antonio Giovinazzi óta nem volt F1-es pilótája, míg az utolsó olasz, aki futamot nyert, Giancarlo Fisichella volt 2006-ban. Ezzel szemben Francesco Bagnaia a MotoGP regnáló bajnoka, és jelenleg vezeti az idei bajnokságot. Bagnaia Rossi támogatásával, a VR46 Akadémián keresztül emelkedett fel a ranglétrán. Bár Rossi hangot adott Antonelli támogatásának, elutasította azokat a felvetéseket, hogy az akadémiája a jövőben négykerekű pilótákat is fogadhatna.

„Nagyon örülök, hogy ismerem Kimit, mert papíron ő lehet a jövő olasz reménysége az F1-ben. Szóval néha együtt töltünk egy kis időt, ő egy nagyszerű srác, akit nagyon kedvelek, jól érezzük magunkat egymás társaságában” ─ idézte Rossit a Formula Scout.

„Olaszország nagyon erős utánpótlással rendelkezik, ami a motorversenyzőket illeti, mert mindig is nagyon erős versenyzőink voltak, de az autóknál kevésbé, mert sokszor előfordult, hogy nem olasz pilóta nyert F1-es futamot. Azt hiszem, ha az akadémiát nézzük, erősek vagyunk, mert sok embert ismerünk motoros berkekben, és ez a mi világunk. Az autóversenyzéssel más a helyzet, ezért úgy gondolom, hogy csak a motorkerékpárokkal folytatjuk, de támogatni és segíteni fogjuk Kimit, miért ne, mert reméljük, hogy megérkezik az F1-be.”

DGY

Verstappen elárulta, hogy az a célja, mint Valentino Rossinak

Forrás :