fbpx

Taplógáz: Ricky Bobby legendája élőben, a Stewart-Haas Racing megcsinálta!

A kiváló Ricky Bobby egyszer azt mondta: „Ha nem te vagy első, akkor utolsó vagy.”.  A hétvégén kiderül, élőben, ez a hozzáállás mire lesz elég.

A „Talladega Nights” az egyik legviccesebb és legkarakteresebb autósportos film. Jelentős hatással volt arra, ahogyan a rajongók – újak és régiek – a NASCAR-t látják. A Stewart-Haas Racing a filmben szereplő szponzorokkal felmatricázott autókkal tiszteleg ennek az örökségnek.

A #41-es számú Wonder Bread autót Ryan Preece, a #14-es számú Old Spice autót pedig Chase Briscoe fogja vezetni. Ezek Ricky Bobby és Cal Naughton Jr. autóinak másolatai lesznek a filmből. Apróság, de a filmbeli autók Chevyk voltak, a Stewart-Haas pedig Fordokkal versenyez, ugyanakkor ez csak egy kicsi részlet az egyébként klassz történetben.

Bár nem teljesen pontosak a filmhez képest, az autók remek promóciós eszközök lesznek a NASCAR-nak.  A versenyistálló bevételi igazgatója, Brian McKinley elmondta:

„A „Talladega Nights” egy kultikus klasszikus, a Wonder Bread és az Old Spice pedig elég okos volt ahhoz, hogy a kezdetektől fogva a film mellé álljanak. A sportágunknak ez az ajándék, amely folyamatosan ad, és a Stewart-Haas Racingnek pedig remek platformot adott ahhoz, hogy szórakozzon és kapcsolatba lépjen a rajongóinkkal.”

A promóciós autók sem akármelyik NASCAR-futamon debütálnak. A hétvégén az alabamai Talladega Superspeedway 2,66 mérföldes pályáján állnak rajthoz. A YellaWood 500-on a 25. helyen álló Preece és a 30. helyen álló Briscoe a jobb szerencséjükben reménykednek. Egyiküknek sem volt eddig különösebben kiemelkedő idénye, Briscoe teljesítménye pedig folyamatosan hullámzó.

A motorsportos crossover promóciók nem újkeletűek, de a filmes feliratok némileg újszerű koncepciót jelentenek. Az olyan versenysorozatok csapatai, mint a Forma-1 vagy más versenysorozatok, gyakran választják a márkák vizuáljait, hogy visszatükrözzék vagy a szponzorok felé kikacsintsanak, és ez alól a NASCAR sem kivétel. Könnyű lenne az ilyesmit kereskedelmi „pénzbehajtásként” címkézni, de szerintünk is ez egy mókás lépés, amelyet gyakrabban kellene alkalmazni, különösen az olyan versenysorozatok esetében, amelyeknek egyre nagyobb konkurenciát jelentenek az olyan nyitott, együléses versenysorozatok, mint a Forma-1 vagy az IndyCar.

A NASCAR versenyzői szívesen látnák maguk között Hamiltont

Forrás :