fbpx

A Hungaroringre is ellátogathat 2024-ben a MotoGP mezőnye?

A pletykák szerint a 2024-es előzetes MotoGP-naptár rekordszámú, 22 versenyt és 44 futamot tartalmazhat. Úgy tűnik tehát, hogy nem csak a Forma-1 igyekszik a végsőkig kitolni a versenynaptár hosszát.

Bár a jelenlegi szezon hosszát a kazahsztáni verseny elhalasztása miatt 20-ra csökkentették, a misanói paddock-pletykák szerint nemcsak a Sokol nemzetközi versenypálya kerül vissza a 2024-es naptárba, hanem Aragón is.

A spanyol pálya 2010 és 2022 között szerepelt a programban, mielőtt India (és a kazahsztáni tervek) miatt kikerült az idei versenynaptárból.

Jerezhez, Barcelonához és Valenciához hasonlóan Aragón is beleegyezett egy rotációs megállapodásba, ami azt jelenti, hogy nem feltétlenül minden évben rendezne majd MotoGP-futamot, hanem felváltva egy másik spanyol futammal.

A meglepetés tehát nem az lenne, hogy Aragón mint olyan visszatér, miután 2023-at kihagyta, hanem az, hogy mindhárom másik spanyol forduló maradhat.

A magyarországi Hungaroring pedig a pletykák szerint egy tartalékversenyként kerülhet be a jövőévi naptárba, noha sokan nem biztosak benne, hogy átmenne a homologizáción a magyar pálya. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy ez egyelőre csak pletyka.

Az idei szezontól az F1-hez hasonlóan a MotoGP-ben is debütáló sprintekkel jövőre 44 verseny lesz összesen.

A Dorna várhatóan a következő kb egy hétben hozza nyilvánosságra a 2024-es teljes, ám még nem végleges versenynaptárat.

Interjú a MotoGP legendával, aki először nálunk nyert és a fia a Forma-1-be tart

Forrás :