fbpx

Santiago Urrutia poleból indult, nyert, majd aláírta a 2024-es szerződését a Cyan Racingnél

Santiago Urrutia aláírta a jövő évre szóló kontraktusát a Cyan Racinggel, az új megállapodást pedig hazai közönsége előtt, Uruguayban jelentették be.

A csapat és a pilóta jelenleg még az El Pinar versenypályán tartózkodik a TCR World Tour ötödik fordulóján, és Urrutia az első futamon a pole pozícióból indul, miután a szombati kvalifikáción a leggyorsabb volt a Lynk & Co 03 TCR versenyautóval. Jelenleg nyolcadik helyen áll a World Tour értékelésében, az első nyolc futamból egy győzelemmel és egy további dobogós helyezéssel. Urrutia negyedik szezonját tölti a Cyannál, miután először a 2020-as Túraautó Világkupa idejére csatlakozott az istállóhoz, majd a következő két WTCR-szezonban is rajthoz állt. Ezen időszak alatt öt győzelmet és három pole pozíciót szerzett. Urrutia így nyilatkozott:

„Igen boldog és hálás vagyok, hogy meghosszabbíthatom a szerződésemet a Cyan Racinggel, a csapattal, amely lehetőséget adott nekem, hogy profi autóversenyzővé váljak – ezt soha nem fogom elfelejteni. Azt hiszem, hogy a Cyan Racing család tagja vagyok, együtt nyertünk túraautó világkupás címeket, és nem is lehetnék boldogabb, mint ahol most vagyok. Szeretnék nagy köszönetet mondani mindenkinek az alakulatnál, akik bizalmat szavaztak nekem, és várom a további sikeres közös idényeket.”

Urrutia mindössze egyetlen TCR Europe-ban töltött szezon után kapta meg a lehetőséget a svédektől, amelyben két dobogós helyezést ért el, miután átigazolt a túraautó-versenyzésbe az együléses formaautókból, ahol kétszer volt Indy Lights bajnoki második helyezett, de soha nem kapott lehetőséget az IndyCarban való versenyzésre. Fredrik Wahlén, a Cyan Racing csapatvezetője hozzátette:

„Santi” a világ egyik leggyorsabb túraautó-pilótája és a csapat értékes tagja, aki az első naptól kezdve erősen teljesít az istállónál. Könnyű volt meghozni a döntést, hogy meghosszabbítjuk vele a szerződésünket, és nagyon várjuk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk a további sikerekért a pályán.”

Két F1-es csapatnál is képben lehet az IndyCar bajnok