fbpx

Brawn GP festésű Lotus hiperautót mutatott be Jenson Button

Különleges autócsoda bemutatójának lehettek szemtanúi a kaliforniai Montereyben az éjszaka. Az ottani autós fesztiválon mutatták be azt a hiperautót, amely a Forma-1-es világbajnok Jenson Button megrendelésére készült.

Egy Lotus Evija modellről, a gyártó elektromos hiperautójáról van szó. Az Evija modell különlegessége, hogy valamennyi példánya megrendelésre készül, így Button folyamatosan egyeztetett a Lotus tervezőivel, hogy valamennyi részlete az ő elképzelései szerint készüljön.

Emiatt nem meglepő, hogy a fényezés a 2009-es F1-es Brawn GP festését tükrözi, azé csapatát, amellyel Button megszerezte az egyetlen világbajnoki címét. Ráadásul az akkori rajtszáma, a 22-es is jól látható módon szerepet kapott aza utón, a kihajtható tükrök borítására kerültek fel.

Hogy a Lotus Carsnál mennyire figyelnek oda az ügyfelek legapróbb kívánságára is, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az ülés közepén futó alumíniomcsíkra lézergravírozással felkerültek a brit 15 F1-es futamgyőzelmének a dátumai. Az utastérben fekete-fehér dizájnú bőrülések is találhatóak.

Maga az Evija modell tisztán elektromos hajtású, 2039 LE-s motorjával a világ legerősebb utcai autója.

17 éve nyert először az F1 egyik legkedveltebb világbajnoka, ráadásul a Hungaroringen

Forrás :