fbpx

A Gran Turismo filmben látott hatalmas baleset valóban megtörtént! Videón a valódi eset!

A minap felsoroltam pár dolgot, ami a valóságban nem, vagy nem úgy történt, ahogyan az a Gran Turismo filmben meg lett mutatva.

Azonban a legdrámaibbnak és elsőre leginkább hihetetlennek tűnő jelenet valóban megtörtént, csak nem akkor, amikor a filmben.

Jann Mardenborough 2011-vett részt a GT Academy kihívásában, 2013-ban indult először Le Mans-ban. A nürburgringi baleset pedig 2015-ben történt. Mardenborough 2015. március 28-án GT3 kategóriában egy Nissan GT-R Nismo volánja mögött versenyzett a Nürburgring Nordschleifén, ahol a pálya Flugplatz (repülőtér) nevű, emelkedő szakaszán autója alá kapott levegő, és szó szerint megröptette az autót. A Nissan a kerítésen át a nézők közé vágódott. Mardenborough nem sérült meg súlyosan, ám egy néző életét vesztette és többeket kórházba kellett szállítani.

A valós esetről csak nézői felvételek láttak napvilágot, de azok is sokkolóak. Mindenesetre nem véletlenül szerepel minden autósportos belépőjegyen, hogy „Motorsport is dangerous”, vagyis „a motorsport veszélyes”. Bizony, nem csak a versenyzők számára.

Alábbi cikkünkben pedig Kiss Norbi szakértői véleményét olvashatjátok a filmről:

A magyar szimulátoros versenyzőből lett autóversenyző véleménye a Gran Turismoról