fbpx

Tragédia a Nordschleifén: Ketten meghaltak egy teszten

Súlyos baleset történt még szerdán a legendás német versenypályán, a Nordschleifén. A balesetben a Goodyear két tesztpilótája is életét vesztette.

Az esetről a német Auto Motor und Sport számolt be, amelyet a pálya szóvivője és a helyi rendőrség is megerősített azóta.

A portál szerint a pálya Tiergarten részén szenvedett balesetet egy autó, amelyben ketten ültek, és mindketten életüket vesztették.

Szemtanúk szerint a baleset a pálya leggyorsabb pontján, a Döttinger Höhe végén történt, a jármű felborult többször is megpörgött a tengelye körül. A segítség hamar a helyszínre ért, de a járműben tartózkodó két személy a helyszínen életét vesztette.

Az esetet után a pálya egészét lezárták, az aznapra szervezett többi programot is törölték, másnap pedig többen is teszteltek volna, de ők is visszamondták.

Nem megerősített információk szerint a teszten egy sárga Porsche 911 Carrera S-t használtak. A Goodyear pedig megerősítette a tragédiát, és elmondták, hogy egy 39 éves és egy 44 éves alkalmazottuk halt meg a balesetben. Az idősebbik volt a sofőr, ő német állampolgár, a fiatalabbik pedig luxemburgi volt. Utóbbi személyazonossága azóta kiderült, ő Christian Frank volt, aki 2015-ben az év autóversenyzője volt Luxemburgban. Feleségét és egy gyermekét hagyta hátra. Szenvedélyből lett profi versenyző, számos sikert ért el hazájában és nemzetközi szinten szlalom versenyeken is.

A baleset körülményei nem tisztázottak, azt a koblenzi rendőrség vizsgálja, ám ez nem büntetőeljárás, mivel első körben azt vizsgálják, hogy felmerült-e bűncselekmény, egy harmadik fél hibájára visszavezethető-e a tragédia.

Verstappennek nem engedték, Tsunoda mehet a Zöld Pokolba