fbpx

Érkezik a Manta, Manta: Padlógáz! – íme, a magyar nyelvű előzetese

A Manta, Manta a kilencvenes évek elejének egyik legsikeresebb német filmje volt, amelynek nemcsak hazájában, de Magyarországon is nagy kultusza lett.

A film világsztárrá tette Til Schweigert, aki mások mellett olyan sikerekben szerepelt, mint a Becstelen brygantik, az Artúr király, és az Atomszőke, valamint a legsikeresebb német filmek állandó szereplője. A most elkészült folytatás, a Manta, Manta: Padlógáz nemcsak nosztalgikus utazás, de önálló filmként is megállja a helyét, amelyben a látványos akciók és humoros jelenetek váltogatják egymást. Németországban pedig az első epizódhoz hasonló sikert aratott.

Berti az egykori nagymenő autóversenyző lepukkant lúzerként tengeti az életét, házassága tönkrement és még a jogosítványát is elvették. Két gyereke van, a lánya az apját isteníti, és az ő hedonista, de kallódó életére vágyik. A fia elkényeztetett tinédzser lett, akit egyre jobban érdekel az autóversenyzés. Berti és különc barátai egy lepukkant szerelőműhelyben dolgoznak. A hatalmas adósságok miatt úgy tűnik, még az autójavítót is elveszti. Úgy dönt, egy pénzdíjas versenyen fordítja meg a szerencséjét, amelyen egy legendás, feltuningolt Opel Mantával akar indulni és nyerni.

Rendezte: Til Schweiger
Írta: Til Schweiger, Murmel Clausen, Peter Grandl, Michael David Pate, Miguel Angelo Pate, Reto Salimbeni, Carsten Vauth
Szereplők: Til Schweiger, Michael Kessler, Tina Ruland, Sami Nasser, Lukas Podolski
Fényképezte: René Richter
Vágó: Til Schweiger, Steven Wilhelm
Zeneszerzők: Martin Todsharow
Producer: Viola Jäger, Christoph Müller, Philipp Reuter
Hossz: 127 perc
Hang: Dolby Digital

Súlyos! Így néznének ki az F1-esek Ken babaként

Forrás :