fbpx

Két F1-es csapatnál is képben lehet az IndyCar bajnok

Két Forma-1-es csapat is élénken érdeklődik a jelenlegi IndyCar szezon éllovasa, valamint a 2021-es bajnokáért, Alex Palouért.

A spanyol pilóta a Chip Ganassi Racing színeiben harcol a második bajnoki sikeréért, miközben ő a McLaren hivatalos tartalék pilótája, a tavalyi Amerikai Nagydíj első szabadedzésén be is mutatkozhatott az F1-ben.

Az ő helyzetét és lehetséges F1-be igazolását taglalta a the-race.com. A portál szerint nincs könnyű helyzetben a bajnokságot egyelőre domináló spanyol, mivel jelenlegi szerződése nem teszi lehetővé, hogy szeptember előtt bárkivel is tárgyaljon. Ezen kívül még az is plusz nehezítés, hogy a realitásokat nézve nagyon kevés üresedés várható a 2024-es esztendőre. Mindent figyelembe véve, az AlphaTauri, az Alfa Romeo, a Haas és a Williams jöhet képbe nála, de a Haas szinte biztos, hogy változatlan párossal vág neki a következő esztendőnek.

Több forrásra hivatkozva meg is erősítik, hogy ebből kifolyólag a Haas nem is érdeklődik a 26 éves Palou iránt, akárcsak az Alfa Romeo sem. Így marad számára az AlphaTauri és a Williams.

A portál azt is megjegyzi, hogy vélhetően volt a McLarenes szerződésében egy olyan opció, hogy bizonyos idő előtt szabadon tárgyalhat csapatokkal, amely azonban állítólag letelt, így most már a McLarnnek is lehet beleszólása a dolgokba, akik viszont ragaszkodnak hozzá és az IndyCaros indulásához.

Alex Palou F1-es jövője tehát jelen állás szerint Sérgio Pérez (és az ő távozásával elinduló dominó) illetve a csapattársától jelentősen elmaradó Logan Sargeant helyzetétől függ.

Andretti örömmel látná Palout az F1-ben

Forrás :