fbpx

Chilton: Az IndyCar sokkal jobb, mint a Forma-1

A Marussiával a Forma-1-ben két évet eltöltő Max Chiltonban látszólag nem hagyott nagy nyomot a száguldó cirkusz, miután igen negatív véleményt fogalmazott meg a sorozattal szemben.

A brit 2013-ban és 2014-ben Jules Bianchi csapattársa volt az orosz kiscsapatnál, pontot sosem szerzett. Azóta a tengerentúlon megtalálta a szerencséjét, 2016 és 2021 között állandó tagja volt a mezőnynek, legjobb eredményét pedig a 2017-es Indy500-on érte el, ahol a negyedik lett.

Chilton rajongói szempontból hasonlította össze a két szériát, a választása pedig egyértelmű volt, miután az IndyCarban az utolsó versenyig több esélyes a bajnokság, az F1-ben pedig tavaly Verstappen jóval a szezonzáró előtt húzta be a címet, ahogy az idén is várható.

„A Forma-1 mindig is a motorsportok csúcsa volt, és az is fog maradni. Vannak azonban olyan motorsportot kedvelő rajongók, akik többre tartják a Rallycrosst, a MotoGP-t, vagy a NASCAR-t. Nekem a következő legjobb sorozat az IndyCar, amikor azt mondom, hogy a következő legjobb, akkor úgy gondolom, hogy számos tekintetben még jobb is. [mint az F1.], mivel sokkal inkább tisztán maga a versenyzés van a középpontban.” – kezdte a brit.

„Hat évig versenyeztem abban a sorozatban, ahol minden autó közel egyforma, két különböző motorgyártó van. Sokkal kevésbé kiszámítható, mint a Forma-1. Sokkal több az előzés, és nagyon ritka, hogy egy versenyző egymás utáni két hétvégén is nyer.” – tette hozzá.

Röhejesnek tartja az IndyCar legenda az F1 versenyeit, mutatjuk miért!