fbpx

Eldurrant Verstappen agya: Kizárták egy online versenyből

Durva véget ért egy online verseny a kétszeres világbajnok számára. Max Verstappent ugyanis diszkvalifikálták a futamból, miután tanítási jelleggel szándékosan lökte ki riválisát.

A holland vb éllovas gyakran tölti szimulátorozással a szabadidejét, most is benevezett az iRacing által szervezett Golden Toast GP-re, amely egy GT3-as autókkal, Spában megrendezett háromórás viadal.

Verstappen meg is szerezte a pole-pozíciót, ám féltáv környékén leszállt nála a vörös köd. A La Source hajtűbe érkezve hátulról megpöccintette őt a német versenytársa, Sven-Ole Haase, ami miatt mind Verstappen, mind a holland Redline-os csapattársa Diogo Pinto is megforgott. Verstappen gyorsan összeszedte magát, így annak a csoportnak a végére került közvetlenül, ahonnan kipörgött. A Les Combes kanyarba érve pedig látszódott, hogy eltervezett valamit, hiszen előbb direkt levágta a sikánt, hogy közvetlenül a német mögé kerüljön, majd megsem próbálta bevenni a kanyart, hanem gyakorlatilag célba vette az őt pillanatokkal korábban kilökő versenyzőt.

Így ő és Haase is a gumifalban kötöttek ki. A szándékosság ténye megkérdőjelezhetetlen volt, így másodpercekkel később kizárták, vagy ahogy a gamer szlengben mondják, kibannolták a versenyből.

Az eset pedig el is terjedt a közösségi médiában:

Hill rájött, hogy mi Verstappen szuperképessége, amivel csak ő rendelkezik

Forrás :