fbpx

Közutálat tárgya lett David Schumacher a DTM-ben

Több versenyző is komoly kritikát fogalmazott meg Schumacherre a hétvégi dupla fordulós DTM futam után.

A német túraautó bajnokság a Norisringre látogatott a hétvégén, ahol dupla fordulót is rendeztek. Az esemény leginkább a klíma aktivisták tüntetésétől volt hangos, majd David Schumacher került komoly támadás alá.

A német pilóta az első futamon Luca Engstlerrel csatázott a 19.helyért, amikor is az egyes kanyarban ütközött az Audi versenyzőjével, aki emiatt feladta a versenyt. Az esetért Schumachert tették felelőssé, meg is kapta érte az ötmásodperces büntetését, emiatt a futamot végül a 16.helyen fejezte be.

Ralf Schumacher fia a második versenyen is egy véleményes balesetbe keveredett, szintén egy Audis, Patric Niederhauser vesztét okozva. Ekkor a 16.helyért harcoltak, szintén ez egyes kanyarban történt az eset, a Mercedes versenyzője elfékezte magát, belehajtott az Audiba, amely súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ütközés után Niederhauser egyszerűen csak „ki**szott idiótának” nevezte ellenfelét, majd a futam után is szóba hozta.

„Még nem volt időm kívülről megnézni az esetet, de belülről nagyon nem volt optimális a megmozdulása. A versenyemnek ezután tulajdonképpen vége is lett. Természetesen az autóban ülve eluralkodnak az érzelmek az embereken, de ez nem volt szép dolog. A verseny után elbeszélgettem vele, és nem volt túl jó beszélgetés.”

A bírák ezt is „értékelték”, egy öthelyes rajtbüntetéssel a következő versenyre.

Ezzel viszont nem volt vége a veszélyes manővereknek, közvetlenül ezután a baleset után figyelmetlenül tért vissza a pályára, pont a bokszból hideg gumikon kiérkező Thomas Preining elé, akinek komoly reflexekkel kellet kikerülnie az ütközést. Preining végül megnyerte a futamot, ám a célba érkezés után élesen bírálta Schumachert ezért.

„A 27-es Mercedes autó az első kanyarban kicsúszott és majdnem belém ütközve tért vissza a pályára. Majdnem meg kellett állnom a pálya közepén, mert máskülönben nagyon közel lettünk volna egymáshoz Sheldonnal. Teljesen blokkolnom kellett, olyan volt, mint amikor a közúti forgalomban nem adják meg valakinek az elsőbbséget. Két másodpercet vesztettem ott, mert úgy tért vissza a pályára, mint egy vak.”

A DTM idei szezonjából hat verseny ment le, az összetettben az osztrák Preining vezet, Schumacher eddig négy pontot gyűjtött, amivel a tabella 24.helyén áll.

Forrás :