fbpx

Klímaaktivisták kórházba juttatták a DTM egyik marsallját

Bár a Brit Nagydíj megúszta a radikális klímatüntetők balhéját a múlt hétvégén, a DTM németországi futamán egészen más volt a helyzet.

Az egy évvel ezelőtti silverstone-i zavargások után, valamint a brit sporteseményeken, köztük a hamvazószerdán és Wimbledonban nemrégiben történt akciók sorozata után a brit futam szervezői fokozott készültségben voltak. Több mint 100 extra biztonsági őrt alkalmaztak a versenypálya körül, a helyi rendőrség pedig élő arcfelismerést és egyéb intézkedéseket alkalmazott a tüntetések megakadályozására. Ennek ellenére a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kijelentette, hogy támogatja az ügyüket. Így fogalmazott a Mercedes versenyzője:

„Igen, a békés tüntetésekettámogatom.”

A Norisringen rendezett DTM versenyen azonban a múlt hétvégén a klímatüntetők által okozott zavargás minden volt, csak békés nem. A Kleine Zeitung beszámolója szerint:egy marsall is megsérült. A rendőrség szóvivője megerősítette az állítást a DPA hírügynökségnek, akik arról számoltak be, hogy a marsall megpróbálta megakadályozni a tüntetők pályára jutását, mielőtt bántalmazták volna. A rendőrség közleményében ez áll:

„Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy az érintettek közül hárman nem sokkal az akciójuk kezdete előtt fizikai összetűzésbe keveredtek egy marsallal.”

A DPA szerint a marsall még mindig kórházban van, támadói ellen pedig súlyos testi sértés miatt emelhetnek vádat. Összesen 13 tüntető vett részt a Norisring megzavarásában, egyikük egy kerítéshez láncolta magát, egy másik pedig a jelentések szerint olajat öntött a pályára.

Chadwick: Amerikában nyugodtabban, politikamentesen lehet versenyezni

Forrás :