fbpx

Chadwick: Amerikában nyugodtabban, politikamentesen lehet versenyezni

Az INDY NXT versenyzőnője, Jamie Chadwick kifejtette véleményét arról, hogy a közelmúltban több európai versenyző is Amerikába, az IndyCarba igazolt át.

Chadwick a W Series nevű női bajnokság fennállásának mindhárom szezonját megnyerte. De volt bajnok Brit GT4-ben és MRF Challenge Formula 2000-ben is. Emellett volt már Forma-1-es fejlesztőversenyző a Williamsnék és Formula-E tesztpilóta is a NIO számára.

A 25 éves versenyző, jelenleg az Andretti Autosportnál versenyez, és az Indy NXT 20 versenyzője közül hét európai, míg a 34 IndyCar-versenyző közül tizenegy szintén az.

Chadwick a The U.S. Sunnak beszélt arról, hogy szerinte „több oka” is van annak, hogy egyre több versenyző távozik Amerikába.

„Azt hiszem, kezdetben határozottan sok lehetőség van odaát az IndyCarban, és a lehetőséget siker koronázza” – mondta.

Arra utalt, hogy aki valóban eredményes, azt segíti is a bajnokság az előrelépésben, hogy ne anyagi korlátja legyen a tehetsége kibontakozásának.

„Tudod, ha győzöl az IndyCarhoz vezető úton, amit mi Road to Indy-nek hívunk, tehát az IndyCarhoz vezető feeder-sorozatban, akkor lehetőséget kapsz arra, hogy a díjalap segítségével feljebb lépj a következő sorozatba.”

„Tehát ott megvan az, hogy jutalmaznak a sikereidért, ami minden versenyző számára ösztönzőleg hat.”

„De emellett, ahogy mondtam, rengeteg lehetőség van, rengeteg ülés, rengeteg vezetési idő, rengeteg lehetőség a fejlődésre.”

„És személyes szempontból is, most, hogy idén egy kis időt töltöttem az Egyesült Államokban, úgy gondolom, hogy az IndyCarban mindenki másként versenyez.”

„Kicsit lazább a hangulat. Az én szemszögemből nézve sokkal inkább a versenyzésről szól, és egy kicsit kevésbé a politikáról, és azt hiszem, ebből az aspektusból nézve minden versenyző élvezi és szereti a tiszta elemét a sportnak.”

Mióta Chadwick átigazolt az Indy NXT sorozatba, stabilan ott kezdett, és minden versenyen a tizenegyedik és tizenhatodik hely között végzett.

Jelenleg 99 ponttal a tizenhetedik a versenyzői tabellán, de továbbra is biztos benne, hogy „mindenképpen képesek” egy top tízes helyezésre. A szezonból pedig még nyolc futam van hátra.

Ami a következő lépését illeti, Chadwick minden lehetőségre nyitott, és nem tartja kizártnak, hogy esetleg meghosszabbítja tartózkodását az Államokban.

„Szeretnék az IndyCarban versenyezni” – mondta. „Úgy értem, jelenleg úgy gondolom, hogy a sorozatot, amelyben részt veszek, az Indy NXT-t, nézve, tényleg egy kétéves programra gondolok, ahol mindent meg kell tanulni.”

„Azt hiszem, jövőre, reálisan nézve, még egy évet töltök az Indy NXT-ben. És azt hiszem, ez (az IndyCarba igazolás) attól függ, hogy hogyan boldogulok majd.”

„Ha sikereket érhetek el, és garantált lehetne a feljutás a fő sorozatba, akkor nagyon boldog lennék.”

„Ha ilyen szinten sikereket érhetek el, akkor szeretném, ha lehetőségem lenne versenyezni, és minél több ilyen különböző motorsport-szakágban.”