fbpx

Pagenaud kilencszer is átfordult a hatalmas balesetében – videóval!

Simon Pagenaud megúszta a hatalmas levegőben pörgős IndyCar edzésbalesetet, amelyben kilencszer fordult át, miközben a Mid-Ohio 4-es kanyarjában a korlátnak csapódott.

A Meyer Shank Racing versenyzője a pálya leghosszabb egyenesének végét egyenesítette ki, és már a kanyar bejáratánál oldalra majd a levegőbe repült, mielőtt a kavicságyban ért volna földet, és őrületes pörgésbe kezdett, végül a szalagkorlátnak ütklözve állt meg. Pagenaud viszonylag hamar kiszállt az autóból, miután az AMR Safety Crew tagjai gyorsan a helyszínre érkeztek. Amint kiszabadították, egy pillanatra leült, hogy levegőt kapjon, mielőtt a szokásos integetéssel a tömeg felé az orvosi autóhoz sétált.

Bár kezdetben optimisták voltak, hogy később, szombaton részt vehet az időmérőn, az IndyCar orvosi csapata egyelőre nem engedélyezte, hogy újra versenyezzen, és vasárnap reggel újra megvizsgálják, hogy kiderüljön, a rajtrács hátsó részéből indulhat-e a versenyen.

Pagenaud elmondta, hogy az első gondolata a baleset kezdetekor az volt, hogy „oh b*sszus, ez fájni fog!”, és meg volt győződve arról, hogy valami eltört az autóján. Az esetet Michael Andretti hasonló balesetével vetette egybe, amelyet a CART 1998-as futamán szenvedett el a pályán. Így nyilatkozott:

„Valami eltört, abban biztos vagyok, nem tudtam lelassítani. Ennek ellenére igyekeztem bevenni a kanyart. Tudom, hogy a kavicságy halálos. Michael Andretti túlélte ezt, azt hiszem, így én is csatlakozom egy másik legendához. Szóval ez igazán menő. Ez egy próbát megért, hogy jót menjek, de a pálya lefelé vezet, ami szívás. Alapvetően az autó felszállt, a kavicságyba értem, majd csak seregtem-forogtam. Örülök, hogy nem mentem keresztük a gumifalon, és nagyon hálás vagyok, hogy van az aeroscreen. Igazán lekötelezettje vagyok most az IndyCarnak és az aeroscreen-nek a biztonságért.”

Pagenaud, az IndyCar 2016-os bajnoka és 2019-es Indianapolis 500 győztese pályafutása egyik legpocsékabb szezonját futja, legalábbis a ponttáblázat alapján. Hét futam után a 24. helyen áll, legjobb helyezése egy 13. hely.

Will Power volt a leggyorsabb ezen az edzésen a bajnokságot vezető Alex Palou, Colton Herta, Pato O’Ward és Scott Dixon előtt. A kvalifikációig eső várható, de várhatóan még az időmérő előtt eláll.

Röhejesnek tartja az IndyCar legenda az F1 versenyeit, mutatjuk miért!

Forrás :