fbpx

Tom Cruise már dolgozik a Mint a villám 2-n a Top Gun 2 rendezőjével!

Ez a Tom Cruise-film akkoriban nem volt nagy durranás, amikor először került a mozikba, de azóta kult lett, és most készül a folytatása.

A Top Gun sikerére építenek, most pedig a Days of Thunder egykori bukását akarják kiköszörülni. Megbízható és hiteles forrásaink szerint Tom Cruise és a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski újra közösen dolgoznak a Mint a villám 2-n. Először a 2013-as Feledés című posztapokaliptikus sci-fi/akciófilmen dolgoztak együtt.

A Top Gun: Maverick filmmel Tom Cruise és Joseph Kosinski egy évtizedes ikonikus sikerfilm történetét folytatták. A páros azonban a Mint a villám 2 esetében valami egészen mással néz szembe. Az 1990-es első film volt Cruise második közös munkája az azóta elhunyt Tony Scott rendezővel. Ő az első Top Gun-t is irányította.

A Mint a villám hozott némi pénzt. Akkor azt várták, hogy ha Tom Cruise és Tony Scott újra együtt van, akkor Top Gun-szintű bevétel lesz. Ugyanakkor ezt meg sem közelítette, viszont Cruise egyik leghosszabb és legismertebb közösködéséhez vezetett. A Days of Thunder forgatásán ismerkedett meg későbbi feleségével (majd későbbi exfeleségével), Nicole Kidmannel.

Még abban az évben összeházasodtak, amikor a NASCAR-os film a mozikba került. Még két közös filmben játszottak együtt – az 1992-es Túl az Óperencián és az 1999-es Tágra zárt szemek című filmekben -, mielőtt 2001-ben elváltak volna.

Exkluzív információk szerint Tom Cruise és a Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski már Days of Thunder 2. részének fejlesztésén dolgozik.

Az, hogy Tom Cruise meg akarja csinálni, részben magyarázatot adhat a The Hollywood Reporter tavaly márciusban megjelent történetére. Az újság arról számolt be, hogy Cruise jogi vitába keveredett a Paramounttal a Mission: Impossible – Leszámolás – első rész miatt. A THR szerint Cruise és a Paramount állítólag több témában is összevesztek. Cruise elutasította a stúdió két streaming sorozatra vonatkozó ajánlatát: az egyik a Mint a villám alapján készült volna. A másik pedig a Lehetetlen Küldetésből lett volna eredeztethető.

Mindezt figyelembe véve csábító a feltételezés, hogy Tom Cruise talán azért mondott nemet a Days of Thunder sorozatra, mert egy második rész is készülhet, filmként.

Az 1990-es filmben Tom Cruise a tehetséges, de tapasztalatlan versenyzőt, Cole Trickle-t alakítja. Trickle mindenkit megdöbbent a NASCAR-ban, amikor először alkalmazza őt a gazdag versenycsapat tulajdonosa, Tim Daland (Randy Quaid). Cole-t a csapatfőnöke, Harry Hogge (Robert Duvall) mentorálja, és a tapasztalt bajnok Rowdy (Michael Rooker) lesz Trickle első ellenfele. Miután Rowdy és Cole is a kórházban köt ki egy verseny után, utóbbi fülig beleszeret az degsebész, Dr. Claire Lewickibe (Nicole Kidman).

A már említett színészek mellett a Mint a villámban Cary Elwes (A herceg menyasszonya) játszotta az antagonista Russ Wheeler szerepét. John C. Reilly (Boogie Nights) volt a Cole autójáért felelős főnök, Buck. A néhai Fred Thompson (Vadászat a Vörös Októberre) pedig a NASCAR elnökét, Big Johnt alakította.

Mivel a Days of Thunder 2. még fejlesztés alatt áll, egyelőre nincs hír arról, hogy Tom Cruise mellett kik térnek majd vissza az eredeti filmből.

A NASCAR versenyzői szívesen látnák maguk között Hamiltont