fbpx

Verstappen két defektet is kapott az Ypres Rallyn

Jos Verstappen és navigátora, Renaud Jamoul pénteken és szombaton részt vett a Belga Rali Bajnokság részét képező Ypres Rallyn. Az 51 éves holland a Skoda Fabia RS Rally2-es autójával a tizenharmadik helyen fejezte be a versenyt.

„Mégis sikerült befejeznem a ralit, miután két defektet szenvedtem” – mesélte Jos a Verstappen.com-nak. „A jó helyezés így nem volt lehetséges, ezért nem kockáztattam szombaton. Az ypres-i rali nehéz, különösen, ha nem idevalósi vagy, mint én. Ezek a szakaszok nagyon trükkösek. De egyre jobb és jobb lett, és ismét sok tapasztalatot szereztem.”

A négy pénteki szakaszt, melyek a Westouter, Kemmelberg, Mesen-Middelhoek és Langemark nevet viselik, pénteken két-két alkalommal rendezték.Egy 12.-es és egy 9. hely után a harmadik szakaszon Jos autója defektet kapott.

„Az első szakaszok elején kicsit kényelmetlenül éreztük magunkat, mert nem ismertük. A defekt csak balszerencse volt, és ott 40 másodpercet vesztettünk. Kár, de ez van.” – mondta Jos.

A hátralévő szakaszokon a Verstappen.com Racing zászlaja alatt versenyző csapat egymás után a 12., 10., P6, 9. és 8. helyeken végzett. Ez az első nap végén az általános értékelésben a 12. pozíciót eredményezte.

„A második szakaszon már jobban ment. Kezdünk megtalálni a ritmusunkat”- mondta Jos. „Az autót is kicsit másképp állítottuk be, így most már jobban megy.”

Szombaton további tíz szakasz szerepelt a programban; a Reninge, Watou, Dikkebus és Hollebeke nevet kapták.(Ezek a szakaszok még egyszer ismétlődtek, majd a Reninge és Watou szakaszok harmadjára is sorra kerültek.) Sajnos Josnak ismét balszerencséje volt, és újabb defektet szenvedett. Ezúttal kerékcserére volt szükség, amely során a csapat közel három percet veszített, és a tabellán a 25. helyre esett vissza.

Jos ez után a 11., 11. és 9. helyen végzett az első körben. Ezt követte a P11, P12, P8 és P13 a második körben. A napot a 12. és a 14. helyen zárta, ami után Jos az Ypres Rallyt az összesített tizenharmadik helyen zárta.

Forrás :