fbpx

Hoppá! Viselkedése miatt rúgta ki a Formula E az F1-et is közvetítő kommentátort

A BBC F1-es kommentátorát, Jack Nicholls-t eltávolították Formula E-s szerepköréből, miután egy független vizsgálat több panaszt követően „nem megfelelő viselkedés” miatt vétkesnek találta.

A The Times állítása szerint három panasz érkezett Nichollsra. Az egyiket állítólag egy fiatalabb munkatárs tette, aki kapcsolatban állt vele, a másik két panaszt tanúk tették.

Nicholls a Formula E 2014-es megalakulása óta kommentálta a Formula E-t, ami azt jelenti, hogy az összes korábbi jogtulajdonosnál, a BBC, az ITV, a Channel 4 és a Channel 5 csatornákon is szerepelt. Világszerte ismertté vált mondata, az „And we go green!”

A Formula E szóvivője elmondta: „A Formula E megerősítheti, hogy vizsgálatot folytattak a Jack Nichollsról érkezett, helytelen viselkedéssel kapcsolatos panaszok nyomán.”

„A vizsgálatot követően Jack Nicholls kommentátori szerződését felbontották.”

Nicholls így nyilatkozott: „Bár csalódott vagyok a döntés miatt, tiszteletben tartom és elfogadom, hogy miért hozták meg.”

„Teljes felelősséget szeretnék vállalni azért, amit tettem, és fenntartás nélkül elnézést kérek néhány elszigetelt incidensért, ami miatt az érintettek kellemetlenül érezték magukat.”

„Soha nem akartam ártani senkinek, és elköteleztem magam amellett, hogy jóváteszem a történteket, és a jövőben jobban odafigyelek a viselkedésemre.”

A Formula E-től távol Nicholls a BBC Radio 5 Live F1-es tudósításait is készíti. Ezn megállapodását azonban egy harmadik féllel, az IMG-vel kötötte meg. Egyelőre nem tudni, hogy Nicholls állása az IMG-nél, ahol a korábbi F1-es pilóta, Jolyon Palmer és a műsorvezető Jennie Gow mellett dolgozik, szintén veszélyben van-e.

„A BBC-nek ez egy kis fejtörést okoz” – mondta egy sportvezető a Timesnak. „Ennek a fickónak ajtót mutatott a Formula E, mégis adásban marad a Forma-1-es közvetítésekben.”

Arról nincs információ, hogy mi volt a szóban forgó „nem megfelelő viselkedés”.

Merész újítás: A Magyar Nagydíjra külön közvetítés készül, gyerekeknek!

Forrás :