fbpx

Milyen gokartos apuka Kimi Räikkönen?

Kimi Räikkönen 8 éves fia, Robin gokartos pályafutása kezdetén tart, de nem csak ő, már a kishúga Rianna is ismerkedik a vezetéssel.

2007 Forma-1-es világbajnoka most 43 éves, a 2021-es szezon végeztével vonult vissza, hogy ne kelljen többé beosztások szerint élnie. Bár azóta két alkalommal láthattuk versenyezni NASCAR Cupban, alapvetően családjával foglalkozik és fia versenyzését támogatja.

Most Räikkönen jó barátja, Toni Vilander beszélt arról, milyen is a visszavonult Jégember.

„Kimi nagyon családcentrikus” – mondta Vilander a Hanaa! podcastben. „Robin nagyon lelkes gokartversenyző. Kimi egy elszánt, de eléggé reális apa a szerelés kapcsán”

Elmondta azt is, hogy évente néhányszor szokott találkozni barátjával. Nyáron gokartozni járnak, és karácsony környékén is találkozni szoktak.

„Kimi mindennapjai nagyjából a család és a gyerekek körül forognak, amit persze jó látni. Szerintem minden rendben van velük.”

Vilander hozzátette, hogy bár Räikkönen lelkesedik a NASCAR-ért, de nem gondolja, hogy barátja túl sok versenyt akarna vállalni egy hosszú F1-es karrier után.

„Az is felszabadító volt [számára], hogy nem mindig a naptár határozza meg a dolgokat. Nem az határozza meg az a napokat, hanem azt csinálsz, amit akarsz.”

„Kimi minden bizonnyal élvezi ezt, ha nem is magát a visszavonulást, de a szabadabb életet mindenképp.”

Forrás :