fbpx

Häkkinen és Coulthard „betojtak” egy raliautóban, a 22 éves bajnok mellett

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen és egykori mclarenes csapattársa David Coulthard is hamar ki akart szállni Kalle Rovanperä autójából, mikor az megautóztatta őket.

A 22 éves Rovanperä a regnáló ralivilágbjanok, akinek sikerült „megrémisztenie” az 52 éves Coulthardot és 54 éves Häkkinent.

Coulthard a Formula For Success podcastban beszélt arról, milyen volt az ifjú ralis mellett ülnie.

„Én és Mika ott voltunk a szardíniai teszten ezzel a fickóval. Ő 22 éves, és 15 évesnek néz ki. De ő a világbajnok” – mondta a skót.

„Soha nem voltam még így… Természetesen bíztam benne, de ez egy ralipálya. Van ott kavics és fák. Soha nem féltem még ennyire! Nagyon szerettem volna, hogy hamar vége legyen.”

Coulthard szerint Häkkinen szintén az szerette volna, ha korán véget ér a tesztaózás Rovanperä mellett.

Pedig Häkkinen maga is vezetett már raliautót, több alkalommal is. Sőt már a kilencvenes évek elején tesztelte Tommi Mäkinen Nissanját. Úgy tudni azoban, hogy Häkkinen első raliautós kísérletei rosszul sültek el 1992-ben, amikor Mäkinen autójával lesodródott az útról és felborult, noha a versenyző nem sérült.

Coulthard a podcastban dicsérte a ralisok vezetési képességeit. Szerinte az élvonalbeli raliversenyzők mellett az F1-es versenyzők amatőröknek tűnnek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

K a l l e R o v a n p e r ä (@kallerovanpera) által megosztott bejegyzés